Apple 1 prototips pārdots par gandrīz miljonu dolāru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: charitybuzz.com

Kompānijas Apple pirmā datora Apple 1 prototips, ko savulaik izstrādāja nelaiķis Stīvs Džobss un viņa vārdabrālis Stīvs Vozņaks, elektroniskajā izsolē Charitybuzz ticis pārdots par 815 tūkstošiem ASV dolāru.

Celebration sērijas Apple 1 dators, kas nupat ir atradis jaunu saimnieku, faktiski ir mātes plate, turklāt viena no pirmajām (ja ne pati pirmā), ko radīja Apple dibinātāji. Komplektā ar to pircējs saņems divas magnētisko lenšu kasetes ar programmatūru, mārketinga materiālus un apjomīgu tehnisko dokumentāciju. Pastāv uzskats, ka šis ir pilnīgākais Apple 1 komplekts, kas kļuvis pieejams, un par to bija plānots iegūt miljonu dolāru. Tomēr galu galā ierīce tika nosolīta par nedaudz zemāku summu, atsaucoties uz BBC, vēsta Newsru.com.

Charitybuzz norāda, ka konkrētā Apple 1 datora izsolē kopumā piedalījušies ap 80 cilvēku. No līdzekļiem, ko samaksāja laimīgais Apple 1 ieguvējs, 10 procenti nonāks biedrībai, kas gādā par palīdzību leikēmijas un limfomas slimniekiem.

Glens un Šenona Delimori, kas iegādājās Apple 1 datoru, pavēstījuši, ka ierīce netiks turēta aiz stikla. To paredzēts demonstrēt skolās un universitātēs ar cerību iedvesmot studentus pievērsties tehnoloģijām un jaunu lietu radīšanai.

«Ir aizraujoši apzināties, ka šis bija viens no pirmajiem Apple 1 eksemplāriem - vienradzis vai svētais grāls starp visiem datoriem,» sacījusi Delimoras kundze.

Jāteic, ka, spītējot augstajai gala cenai, šis nebūt nav dārgākais Apple 1 dators, kas notirgots izsolēs. Tā 2014.gadā funkcionējošs Apple 1 Bonhams izsolē Ņujorkā tika pārdots par 905 tūkstošiem dolāru.

Šobrīd pasaulē ir apzināti 70 Apple 1 datori. Bet kopumā Apple kopš 1976.gada pārdeva 175 Apple 1 eksemplārus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu