Ķīnas kompānija prezentē dronu ar olas formas korpusu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Šā gada februārī ķīniešu kompānija Power Vision paziņoja, ka izlaidīs neparastu dronu PowerEgg, kurš atgādina lielu plastmasas olu.

Ir pagājuši vairāki mēneši un nu sabiedrībai prezentēts funkcionāls lidojošās olas eksemplārs, vēsta CNet.com.

Saliktā veidā drons, kurš sver apmēram 2 kilogramus, patiesi stipri atgādina olu,

kas izmēra ziņā līdzinās regbija bumbai. Kad drons tiek iedarbināts, no tā korpusa izbīdās četri rotori un kājas. Korpusa apakšējā daļā atrodas kamera, kas spēj uzņemt materiālu 4K izšķirtspējā.

PowerEgg baterija atrodas zem vāciņa korpusa augšpusē. Ar vienu tās uzlādes reizi lidojuma autonomija ir apmēram 23 minūtes. Lidaparāta maksimālais ātrums ir 13 metri sekundē jeb 46,8 kilometri stundā.

Atklātā laukā dronam droši pārvietoties palīdz GPS, savukārt telpās lidojamam ne vairāk kā 4 metru augstumā talkā nāk speciāls sensoru komplekss.

Vēl viena lidojošās olas īpatnība ir vadības sistēma. Bez tā, ka ierīcei komplektā ir ierastā vadības pults, kas atgādina videospēļu cienītājiem zināmo rīku,

PowerEgg ir vēl viena kompakta pults Maestro, kas dod iespēju dronu vadīt ar vienas rokas žestiem.

Patlaban Power Vision sāk pieņemt pasūtījumus no interesentiem, kuri ir gatavi šķirties no 1288 ASV dolāriem. Pirmās piegādes plānots sākt oktobra vidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu