«Hewlett-Packard Enterprise» pārdos programmatūras nozari

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV kompānija «Hewlett-Packard Enterprise» (HPE) plāno pārdot savu programmatūras nozari, par kuru tā varētu saņemt 10 miljardus ASV dolāru, piektdien ziņoja mediji, atsaucoties uz šai lietai tuviem avotiem.

HPE šādi atbrīvosies no britu programmatūras firmas «Autonomy Corp.», kuru «Hewlett-Packard» (HP) nopirka pirms pieciem gadiem 11 miljardu dolāru vērtā darījumā. Šis pirkums izrādījās kļūmīgs biznesa ziņā, un «Autonomy» iegādes dēļ HP norakstīja zaudējumos apmēram deviņus miljardus dolāru.

ASV laikraksts «Wall Street Journal» ziņoja, ka HPE vēlas pārdot savas programmatūras operācijas par summu no astoņiem miljardiem līdz 10 miljardiem dolāru.

Britu laikraksts «Financial Times» vēstīja, ka vairākiem privātkapitāla fondiem ir interese par HPE programmatūras nozari.

«Saskaņā ar savu politiku HPE nekomentē baumas un pieņēmumus,» kompānija paziņoja e-pasta vēstulē ziņu aģentūrai AFP, kas interesējās par šo mediju ziņu.

Kalifornijas štata Paloalto pilsētā bāzētā HPE izveidojās, kad 2015.gada novembrī datortehnoloģiju milzis HP tika sadalīts divās firmās – korporatīvā aprīkojuma un pakalpojumu uzņēmumā HPE un personālo datoru un printeru kompānijā «HP Inc.».

HPE ģenerāldirektore Mega Vitmena maijā paziņoja par plāniem atdalīt no kompānijas korporatīvo pakalpojumu nozari. Pēc šīs nozares pievienošanas firmai «Computer Sciences Corp.» izveidosies globāls korporatīvo tehnoloģiju pakalpojumu milzis ar gaidāmiem gada ienākumiem 26 miljonu dolāru apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu