Latvijas jaunieši veido inovatīvu datorspēli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trīs jaunieši no Latvijas kopš februāra strādā pie datorspēles «Among Us» izveides. Ieguldot personiskos līdzekļus un veltot tam savu brīvo laiku, jaunie uzņēmēji izveidojuši ko unikālu. Šobrīd spēles veidotāji Sergejs, Eduards un Vlads cer uz starptautiskiem panākumiem. Tie iespējami, piedaloties pasaules atzītajā tehnoloģisko inovāciju platformā «Kickstarter», kur pirms pāris gadiem laurus plūca pašmāju izgudrojums «Airdog», TVNET informēja projekta pārstāve Anna Ūdre.

Ir pagājuši gandrīz astoņi mēneši, kopš jaunieši strādā pie datorspēles «Among Us» izveides. Tagad pienākusi finiša taisne, jo oktobra beigās padarītais darbs jāiesniedz «Kickstarter». Aptuveni divu nedēļu laikā datorspēli izvērtēs. Jaunieši ir gan patīkama satraukuma, gan bažu pilni. «Esam paveikuši lielu darbu, ņemot vērā gan ierobežoto laiku, gan finansējumu. Lepojos ar to, kas jau ir, bet priekšā vēl daudz darba,» saka spēles producents Eduards.

Ja esat spēlējuši datorspēli «The Witcher», kā arī skatījušies amerikāņu seriālu «Supernatural», varat iedomāties, kāda būs datorspēle «Among Us». Apvienojot fantāziju pasaules elementus, kuros darbojas visdažādākie tēli ar brīnumainām spējām, ar realitātei pietuvinātiem notikumiem, kuriem vijas cauri mistika un detektīva cienīgas mīklas, ir radusies «Among Us» pasaule. Notikumu norises laiks ir 541.gads pirms mūsu ēras. Tas ir laiks, kad Tuvajos austrumos notiek vēsturiski nozīmīgi notikumi un tiek pieņemti tālākai cilvēces attīstībai nozīmīgi lēmumi. Otrā spēles daļa norisinās 1988.gadā Vācijā ar tiem pašiem varoņiem, tādējādi piešķirot datorspēlei dinamiku. Ikviens spēles varonis ieņem būtisku lomu notikumu attīstībā. Spēlētājs var pieņemt lēmumus, kā attīstīt spēli, tādējādi ietekmējot tās politiku un pārbaudot savu morāli. Visi notikumi ir pietuvināti realitātei, kas spēli padara interesantu.

«Izmantojam reālus notikumus, kā arī mitoloģiju, lai spēlētājs noticētu tam, ka tas, ko redz uz ekrāna, jebkurā mirklī var notikt ar viņu īstajā dzīvē,» skaidro spēles idejas realizators Vlads. «Among Us» ir sadalīta vairākās daļās, kur katrai ir savs stāsts, bet tos visus vieno kas kopīgs. «Vienojošais ir Bībeles stāsts par kritušo eņģeli un apokalipsi, naidu starp eņģeļiem un dēmoniem. Spēles gaitā saproti, ka nevis monstri un tēli veido spēles būtību, bet gan spēlētāja lēmumi, kas raksturo morāles principus un cilvēka dabu,» papildina idejas autors un programmētājs Sergejs.

Šonedēļ tiks filmēts «Among Us» tā saucamais gameplay video. Proti, spēlēšana notiks ar komentāriem par notiekošo, un pēc tam būs iespējams ielūkoties «Among Us» pasaulē no spēlētāja skatupunkta. Tā kā viens no «Kickstarter» nosacījumiem ir tāds, ka produktam jābūt inovatīvam, jaunieši vēl nevar publicēt oficiālo «Among Us» treileri, bet to varēs aplūkot pēc izvērtēšanas procesa noslēgšanās oktobrī. Datorspēli plānots pilnībā pabeigt un izlaist 2017./2018.gadā, un tā būs piemērota spēlēšanai «Playstation 4», «Xbox One», kā arī uz personalizētā datora. Šobrīd spēles veidotāji sadarbojas ar māksliniekiem no Ukrainas, kā arī Krievijas, lai pēc iespējas labāk veiktu darbu. «Priecājamies, ka esam tik laba komanda. Visi strādā principā idejas vārdā, un tas ir jauki,» saka Eduards. Jaunieši vēlas iegūt lielāku popularitāti un atbalstu Latvijā, lai piesaistītu vairāk potenciālos pircējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu