Šodien Latvijā sāk tirgot jaunos iPhone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdzīgi kā citviet pasaulē, arī Latvijā jauna iPhone gaidīšanas drudža kulminācija ir viedtālruņa pārdošanas sākums. Kamēr 25 pasaules valstīs iPhone 7 un 7 plus veikalos nonāca jau pirms nedēļas, 16.septembrī, Latvijā ilgi gaidītais datums ir 23.septembris.

No 23.septembra iPhone būs pieejams gan pie oficiālajiem Apple produkcijas izplatītājiem LMT un Tele2, gan pie mobilo sakaru operatora Bite (vismaz elektroniski pieteikties, ja ne iegādāties). Tāpat telefoni būs pieejami atsevišķos elektronikas preču veikalos, piemēram, Capital, iDeal un Euronics. Atkarībā no pārdošanas vietas viedierīču pilnā cena būs 769 līdz 779 eiro par iPhone 7 ar 4,7 collu ekrānu un 32 GB iebūvēto atmiņu, kas tagad pilna bāzes modeļa funkciju. 5,5 collu iPhone 7 plus savukārt maksās 919 eiro.

Vai Latvijā būs vērojams iPhone deficīts? Par to varēs spriest jau pirmajās tirdzniecības stundās. Ažiotāža ap iPhone nonākšanu veikalu plauktos katrā ziņā ir milzīga un, piemēram, LMT jau iepriekš izteica prognozi, ka pieprasījums būs lielāks nekā piedāvājums.

Jau ziņots, ka Apple iPhone arī jaunākajā iterācijā tiek piedāvāts ar 4,7 un 5,5 collu ekrānu. Telefonus darbina jauns četrkodolu procesors A10. Divi tā kodoli veic darbu ar augstām veiktspējas prasībām, bet divi darbojas ar piektdaļu jaudas, lai taupītu baterijas rezerves. Tās energoietilpība atkarībā no telefona izmēra ir 1960 vai 2900 mAh. iPhone 7 un 7 plus operatīvās atmiņas apjoms ir attiecīgi 2 un 3 GB, savukārt iebūvētās atmiņas izvēles iespējas abām ir trīs - 32, 128 un 256 GB.

Viens no būtiskākajiem jaunumiem, kas tehnoloģiju pasaulē tiek vērtēts neviennozīmīgi, ir atteikšanās no apaļās 3,5 mm austiņu spraudņa ligzdas. Mūzikas atskaņošanai tagad paredzēts lietot plakano Lightning uzlādes ligzdu. Tiesa gan, jauno iPhone sākuma komplektā līdzi nāk adapteris, kas ļaus izmantot jebkuras citas austiņas ar 3,5 mm vada uzgali. Papildus tam nedaudz vēlāk būs pieejamas arī speciālā futlārī pārnēsājamas bezvadu austiņas AirPods, taču tās maksās 159 ASV dolārus. Jāpiebilst, ka, atsakoties no austiņu ligzdas, iPhone ir kļuvis ūdens un putekļu drošs.

Visbeidzot var piemetināt, ka iPhone 7 ir jauna 12 megapikseļu kamera, bet 7 plus tādas ir pat divas. Ar šādu sistēmu iPhone 7 plus lietotājs iegūst divkārša optiskā pietuvinājuma iespēju un attiecīgi augstākas kvalitātes bildes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu