Vācija liedz «WhatsApp» nodot datus «Facebook»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pastāvot bažām par privātuma tiesību ievērošanu, Vācijas datu aizsardzības dienests otrdien aizliedzis sociālā tīkla «Facebook» uzņēmumam savākt tam piederošās viedtālruņu komunikācijas lietotnes «WhatsApp» klientu datus.

Kad «Facebook» 2014.gadā iegādājās «WhatsApp», abi uzņēmumi solīja, ka tie nedalīsies ar datiem, paziņojumā atgādināja Hamburgas Datu aizsardzības un informācijas brīvības komisārs Johanness Kaspars.

«Facebook» tiks uzdots dzēst visus datus, ko tas Vācijā saņēmis no «WhatsApp», norādīja amatpersona.

«Tam ir jābūt lietotāju lēmumam, vai viņi vēlas savienot savu kontu ar «Facebook»,» uzsvēra Kaspars. «»Facebook» vispirms ir jālūdz atļauja.»

«WhatsApp» augustā paziņoja, ka sāks dalīties informācijā ar «Facebook», šādi cenšoties panākt, lai reklāmas būtu atbilstošākas, un platformā cīnītos ar spamu.

Patlaban «WhatsApp» lietotāji var atteikties no datu nodošanas sociālajam tīklam «Facebook» lietotnes uzstādījumos mobilajā tālrunī.

Kaspars skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, lai aizsargātu tiesības uz privātumu kā «WhatsApp» lietotājiem, tā cilvēkiem, kas reģistrēti viņu mobilo telefonu kontaktu sarakstos, jo arī šī informācija var tikt nodota atbilstoši līgumam par dalīšanos ar datiem.

Uzņēmuma «Facebook» aktivitātes vāciski runājošo zemēs tiek administrētas no Hamburgas, kur atrodas uzņēmuma filiāle, līdz ar to uzņēmums ir pakļauts šīs Ziemeļvācijas ostas pilsētas regulatora jurisdikcijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu