Nīderlandes kūrorts piesaka cīņu «Pokemon Go» veidotājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes kūrorta pašvaldība iesūdzējusi tiesā viedtālruņu spēles «Pokemon Go» veidotājus, jo tie nav izpildījuši valsts lūgumu nevilināt spēlētājus uz aizsargājamām pludmalēm.

Kopš spēles iznākšanas Nīderlandē tūkstošiem spēles fanu devušies pokemonu medībās uz Kikdeinu. Papildinātās realitātes spēlē tur ik dienu parādās simtiem jaunu pokemonu.

Kūrorta amatpersonas vēlas panākt virtuālo briesmoņu aizliegumu aizsargātās dabas teritorijās, kā arī uz ielām nakts laikā. Lietas izskatīšanā sāksies 11.oktobrī Hāgā.

«Kikdeina joprojām būs pokemonu mednieku iecienīta vieta, taču mazāk traucēs iedzīvotājus un nodarīs mazāku kaitējumu aizsargātajām teritorijām,» norāda pašvaldība.

Piekrastes pilsēta atrodas uz dienvidiem no Hāgas.

Hāgas amatpersonas kopš augusta vidus bez panākumiem cenšas sazināties ar ASV kompāniju «Niantic», kas izveidojusi spēli «Pokemon Go». Kad tas nav izdevies, nolemts vērsties pret spēles veidotājiem tiesā.

Spēles veidotāji izbeiguši pokemonu parādīšanos vairākos nozīmīgos objektos, tostarp Hirosimas un Berlīnes holokausta memoriālos.

Aušvicas koncentrācijas nometnes muzeja pārstāvji arī lūguši nerādīt pokemonus tās teritorijā.

«Pokemon Go» ir jaunākā papildinātās realitātes versija populārajai videospēļu sērijai, kurā fiktīvi radījumi ir ievietoti reālajā dzīvē. Spēle izmanto mobilo tālruņu GPS sistēmu, lai spēlētāji varētu klejot īstajā pasaulē, meklēt «PokeStop» jeb pokemonu pieturvietas, kur var ievākt krājumus, un tālāk doties ķert animētos multeņu monstriņus un trenēties cīņām ar citiem spēlētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu