Dronu sacīkstes kļūst par TV produktu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sacensības ar droniem ir gandrīz tikpat senas, cik paši droni, tomēr līdz šim tās tā pamatīgi bijušas zināmas tikai noslēgtā pašu «sportistu» kopienā un dažiem entuziastiem.

Tagad ar dronu cīņām iepazīties varēs krietni vien vairāk cilvēku, jo Nika Horbačevska (Nick Horbaczewski) dibinātā Dronu sporta līga (Drone Racing League jeb DRL) ir noslēgusi vienošanos ar raidorganizācijām ESPN, Sky Sports un Pro Sieben, kas sacensības pārraidīs visā pasaulē. Arī Eurosport esot ieinteresēti pārraidīt mazo lidoņu skriešanos.

Jau oktobrī un novembrī televīzijās būs skatāmas piecas sacensības Ziemeļamerikā, no kurām pēdējā nodēvēta par čempionātu. Vienošanās noslēgta uz vairākiem gadiem, un tā paredz, ka nākamgad tiks aizvadītas un TV ekrānos būs redzamas arī dronu sacīkstes Londonā kādā no Vācijas pilsētām.

Pagaidām vēl grūti spriest, cik populāras būs dronu sacensību pārraides, taču Horbačevskis ir pārliecināts, ka pieprasījums pēc tām kāps. Septembra vidū ESPN no Ņujorkas pārraidītas ASV Nacionālās dronu sacīkstes, kurās mazie droni ar līdz pat 140 kilometriem stundā manevrē šķēršļu joslās pamestos angāros, brīvā dabā un citviet, pēc Nielsen datiem tiešraidē vai septiņu dienu laikā esot skatījušies 223 000 cilvēku. Salīdzinājumam pirmdienu vakaros notiekošās amerikāņu futbola spēles aizvadītajā sezonā vidēji noskatās ap 13 miljoniem cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu