«MasterCard» ievieš biometrisko maksājumu tehnoloģiju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ar ASV maksājumu karšu kompānijas «MasterCard» jauno biometrisko maksājumu tehnoloģiju pircēji vairākās Eiropas valstīs no otrdienas var veikt maksājumus internetā, izmantojot pašportretu jeb tā dēvēto selfiju, paziņojusi «MasterCard».

Kompānija norāda, ka tādus biometrijas standartus kā pirkstu nospiedumus vai sejas atpazīšanu tagad iespējams izmantot, lai apstiprinātu klienta identitāti, un paroli atcerēties vairs nav nepieciešams.

Šī tehnoloģija, kas februārī tika prezentēta Barselonā notikušajā mobilajām tehnoloģijām veltītajā izstādē «Mobile World Congress», tikusi izmēģināta Nīderlandē, ASV un Kanādā, norāda uzņēmums.

Tagad tā pieejama 12 Eiropas valstīs, taču nākamgad tā pakāpeniski nonāks arī citās valstīs visā pasaulē.

««Mastercard Identity Check Mobile» atbrīvo no nepieciešamības karšu īpašniekiem atcerēties paroles, tādējādi ievērojami paātrinot digitālo iepirkšanās pieredzi, vienlaikus arī uzlabojot drošību,» uzsver «MasterCard». «Tā vietā maksājuma karšu īpašnieki var apstiprināt savu identitāti, izmantojot pirkstu nospiedumu skeneri savos viedtelefonos, vai ar sejas atpazīšanas tehnoloģiju, uzņemot «selfiju«.»

Pašlaik šī tehnoloģija pieejama Austrijā, Beļģijā, Čehijā, Dānijā, Lielbritānijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Somijā, Spānijā, Ungārijā, Vācijā un Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu