Eksperts: «Android» ir gigantiska drošības problēma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Apmēram 85% «Android» ierīču ir ar vismaz vienu kritisku ievainojamību, padarot «Android» par gigantisku drošības problēmu, intervijā sacīja SIA «Datoru drošības tehnoloģijas» mārketinga direktors Valdis Šķesters.

Šķesters norādīja, ka mūsdienās kiberdrošības speciālistu darba lauks paplašinās. «Ja apskatām kaut vai tikai mobilo sektoru un no tā izvelkam tikai «Android», tā jau ir gigantiska drošības problēma. «Android» ierīču ir ļoti daudz, daudz ražotāju, kas grib pēc iespējas ātrāk aizmirst vecos modeļus, ko viņi veiksmīgi dara, līdz ar to atjauninājumi neiznāk un faktiski visa «Android» nometne ir vienkārši gigantiska ievainojamība. Apmēram 85% ierīču ir konstanti ar vismaz vienu kritisku ievainojamību, kas ir vienkārši dramatiski,» uzsvēra eksperts.

«»Android» platforma ir aiz «Windows» otrā, kurai ļaunprogrammatūra tiek ražota vienkārši dramatiskā ātrumā, - šobrīd «AV-TEST» datubāzē ir apmēram 16 miljoni ļaunprogrammatūras paveidu šai platformai. Uzreiz gribu piebilst, ka nav tā, ka nav apdraudētu vai neapdraudētu platformu. Ir tikai mazāk vai vairāk apdraudētas platformas. Dažādi brīnumi redzēti arī «Apple» produktos,» piebilda Šķesters.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu