«Samsung» aicina pārtraukt «Galaxy Note 7» lietošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics» otrdien paziņojis, ka aptur viedtālruņu «Galaxy Note 7» tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Šis ir pirmais oficiālais atzinums, ka joprojām pastāv bažas par uzņēmuma ražoto telefonu drošību

Patērētāju drošības dēļ «Samsung» «lūgs visiem piegādātājiem un vairumtirdzniecības partneriem visā pasaulē pārtraukt «Galaxy Note 7» tirdzniecību un apmaiņu, kamēr notiek izmeklēšana», paziņoja kompānija.

Kā ziņots, pirmdien aģentūra «Yonhap» vēstīja, ka «Samsung» pārtrauc «Galaxy Note 7» ražošanu.

«Galaxy Note 7» sagādājis nedienas «Samsung» un izraisījis uzņēmuma akciju cenas krišanos, jo vairāki šā modeļa telefoni aizdegušies uzlādēšanas laikā.

Reaģējot uz ziņām par «Galaxy Note 7» aizdegšanos, «Samsung Electronics» 2.septembrī pavēstīja, ka aptur šā modeļa tirdzniecību un atsauc 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē.

Atsaukšanas process noritēja visumā gludi, līdz pagājušajā nedēļā parādījās ziņas par līdzīgām problēmām ar telefoniem, pret kuriem tika apmainīti «Galaxy Note 7».

ASV telekomunikāciju uzņēmums «AT&T» un Vācijas kompānija «T-Mobile» svētdien paziņoja, ka aptur atsaukto «Galaxy Note 7» apmaiņu līdz tālākai izmeklēšanai.

«Samsung ir apturējis Galaxy Note 7 tirdzniecību un nomaiņas programmu, kā arī pieņēmis lēmumu pilnībā pārtraukt šo ierīču ražošanu. Svarīgi, ka Baltijas valstīs līdz šim nav saņemta informācija par starpgadījumiem ar Note7 ierīcēm. Klientu drošība ir uzņēmuma galvenā prioritāte, tādēļ Samsung ir aicinājis arī mobilo sakaru operatorus un mazumtirdzniecības partnerus visā pasaulē pārtraukt Galaxy Note 7 tirdzniecību un nomaiņu,» TVNET norādīja Dienvidkorejas kompānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu