«Samsung» par 33,3% samazina peļņas prognozi trešajam ceturksnim

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics» trešdien samazināja pamatdarbības peļņas prognozi šā gada trešajam ceturksnim par 33,3%, šādu lēmumu skaidrojot ar negatīvo ietekmi, ko radījušas viedtālruņu «Galaxy Note 7» nedienas.

Kompānija prognozē, ka tās pamatdarbības peļņa trešajā ceturksnī veidos 5,2 triljonus vonu (4,2 miljardus eiro), nevis 7,8 triljonus vonu (6,2 miljardus eiro), kā tika lēsts vien pirms nedēļas.

«Samsung» par 4% samazinājis arī pārdošanas apjoma prognozi trešajam ceturksnim - līdz 47 triljoniem vonu.

Kā vēstīts, «Samsung» otrdien paziņoja, ka pilnībā pārtrauc viedtālruņu «Galaxy Note 7» ražošanu, ņemot vērā problēmas ar to akumulatoru uzsprāgšanu.

Iepriekš otrdien «Samsung» pavēstīja, ka aptur viedtālruņu «Galaxy Note 7» tirdzniecību un apmaiņu, norādot uz drošības apsvērumiem, kā arī aicināja visus klientus nekavējoties pārtraukt šo ierīču lietošanu.

Reaģējot uz ziņām par «Galaxy Note 7» aizdegšanos, «Samsung Electronics» 2.septembrī pavēstīja, ka aptur šī modeļa tirdzniecību un atsauc 2,5 miljonus šo telefonu visā pasaulē.

Atsaukšanas process noritēja visumā gludi, līdz pagājušajā nedēļā parādījās ziņas par līdzīgām problēmām ar telefoniem, pret kuriem tika apmainīti «Galaxy Note 7».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu