Latvijā radītā datorspēle pavasarī startēs «Kickstarter» programmā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Trīs jaunieši no Latvijas kopš februāra strādā pie datorspēles «Among Us» izveides. Oktobra beigās bija paredzēts ar spēli startēt pūļa finansēšanas vietnē «Kickstarter», bet darba pārplānošanas dēļ spēles veidotāji nolēmuši startēt pavasarī, TVNET informēja «Among Us» pārstāve Anna Ūdre.

«Diemžēl ir jāatzīst, ka neesam gatavi. Varētu startēt arī tagad, bet ir lietas, pie kurām vēl gribas piestrādāt. Pavasarī būs lielāka iespēja, ka tiešām savāksim plānotos 500 000,» saka spēles idejas autors un programmētājs Sergejs. Pašlaik spēle ir tapšanas stadijā. Nesen tika izlaists gameplay video, bet pašlaik jaunieši aktīvi strādā pie spēles tehniskiem aspektiem. «Esam paveikuši lielu darbu, ņemot vērā gan ierobežoto laiku, gan finansējumu. Lepojos ar to, kas jau ir, bet priekšā vēl daudz darba,» papildina spēles producents Eduards.

Ja esat spēlējuši datorspēli «The Witcher», kā arī skatījušies amerikāņu seriālu «Supernatural», varat iedomāties, kāda būs datorspēle «Among Us». Apvienojot fantāziju pasaules elementus, kuros darbojas visdažādākie tēli ar brīnumainām spējām, ar realitātei pietuvinātiem notikumiem, kuriem vijas cauri mistika un detektīva cienīgas mīklas, ir radusies «Among Us» pasaule. Notikumu norises laiks ir 541.gads pirms mūsu ēras. Tas ir laiks, kad Tuvajos Austrumos notiek vēsturiski nozīmīgi notikumi un tiek pieņemti tālākai cilvēces attīstībai nozīmīgi lēmumi. Otrā spēles daļa norisinās 1988.gadā Vācijā ar tiem pašiem varoņiem, tādējādi piešķirot datorspēlei dinamiku. Ikviens spēles varonis ieņem būtisku lomu notikumu attīstībā. Spēlētājs var pieņemt lēmumus, kā attīstīt spēli, tādējādi ietekmējot tās politiku un pārbaudot savu morāli. Visi notikumi ir pietuvināti realitātei, kas spēli padara interesantu.

«Izmantojam reālus notikumus, kā arī mitoloģiju, lai spēlētājs noticētu tam, ka tas, ko redz uz ekrāna, jebkurā mirklī var notikt ar viņu īstajā dzīvē,» skaidro spēles idejas realizators Vlads. «Among Us» ir sadalīta vairākās daļās, kur katrai ir savs stāsts, bet tos visus vieno kas kopīgs. «Vienojošais ir Bībeles stāsts par kritušo eņģeli un apokalipsi, naidu starp eņģeļiem un dēmoniem. Spēles gaitā saproti, ka nevis monstri un tēli veido spēles būtību, bet gan spēlētāja lēmumi, kas raksturo morāles principus un cilvēka dabu,» papildina idejas autors un programmētājs Sergejs.

Tā kā viens no «Kickstarter» nosacījumiem ir tāds, ka produktam jābūt inovatīvam, jaunieši nevar publicēt oficiālo «Among Us» treileri, bet to varēs aplūkot pēc izvērtēšanas procesa noslēgšanās pavasarī. Datorspēli plānots pilnībā pabeigt un izlaist 2018.gadā, un tā būs piemērota spēlēšanai «Playstation 4», «Xbox One», kā arī uz personalizētā datora. Šobrīd spēles veidotāji sadarbojas ar māksliniekiem no Ukrainas, kā arī Krievijas, lai pēc iespējas labāk veiktu darbu. «Priecājamies, ka esam tik laba komanda. Visi strādā principā idejas vārdā, un tas ir jauki,» saka Eduards. Jaunieši vēlas iegūt lielāku popularitāti un atbalstu Latvijā, lai piesaistītu vairāk potenciālos pircējus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu