Kā Facebook nosūtīt slepenas un izgaistošas ziņas?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Facebook lietotāji var tagad cits citam nosūtīt «slepenas» ziņas, ko uzņēmums vai citi lasītgribētāji nevar izlasīt. Ziņām ir paaugstināta drošības pakāpe jaunā Messenger aplikācijas daļā. Par jauno Secret Conversations (Slepeno sarunu) iespēju paziņoja vasarā un tajā lietotāji var sūtīt ziņas, kuras ir šifrētas abās sarunas pusēs. Ir iespēja arī izvēlēties laiku, pēc kura ziņa pašiznīcinās.

Šis jauninājums Messenger pieskaita pie tām saziņas aplikācijām, kam ir paaugstināta drošība, piemēram, WhatsApp, iMessage un Telegram, Snapchat izgaistošās fotogrāfijas, Google Allo «Incognito» saziņa.

Slepenās sarunas ir radītas, lai Facebook dotu lietotājiem privātāku saziņas iespējas, ja vajadzīgs nosūtīt sensitīvu informāciju. Jaunās ziņas neviens cits izņemot saņēmēju nevar apskatīt. Ne Facebook, ne kāds cits un arī valdība nevarēs redzēt ziņas saturu, ja sūtītājs par to uztraucas.
Ziņas varēs redzēt tikai uz vienas ierīces, tāpēc, ja ziņa nosūtīta no telefona, to nevarēs redzēt no interneta pārlūka.

Facebook Messenger vienības vadītājs teica: «Mana meita tikko sāka savu pirmo praksi un viņai vajadzēja savu sociālās apdrošināšanas kodu, un es nezināju, kā to droši nosūtīt. Mums ASV ir ļoti daudz identitātes zādzību, tāpēc es to nesūtītu pa e-pastu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu