«Huawei» prognozē video datu plūsmas desmitkāršošanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Mobilo sakaru operatoru ieņēmumi no balss sakariem sarūk un turpinās sarukt, kamēr strauju pieaugumu piedzīvos video saturs, prognozē Ķīnas tehnoloģiju kompānija «Huawei».

Kā liecina uzņēmuma apkopotā informācija, 2010.gadā pasaules mobilo sakaru operatori ar balss sakaru pakalpojumiem saņēma apmēram 900 miljardus eiro, pērn - ap 680 miljardiem eiro, bet 2020.gadā ieņēmumi no šī pakalpojuma varētu nokristies līdz apmēram 540 miljardiem eiro, bet 2025.gadā - līdz apmēram 450 miljardiem eiro.

Uzņēmumā norāda, ka paralēli šim procesam aug pieprasījums pēc video satura mobilajos tīklos - tiek prognozēts, ka video datu plūsma mobilajos tīklos 2020.gadā būs desmit reizes lielāka nekā pērn.

Video tirgus 2020.gadā globāli varētu sasniegt apmēram 270 miljardus eiro.

«Huawei» ir Ķīnas telekomunikāciju sistēmu un aprīkojuma ražotājs, kas pērn strādājis ar 54 miljardu eiro apgrozījumu un 5,15 miljardu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu