Ar Latvijā radītu dronu cer sākotnēji iekarot ASV un Ķīnas tirgus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijā strādājošais uzņēmums SIA «Atlas Aerospace» ir radījis jaunu mazizmēra lidaparātu jeb dronu, ar kuru sākotnēji iecerēts iekarot ASV un Ķīnas tirgu, stāsta uzņēmumā.

Uzņēmumā neatklāj, cik lielas investīcijas ieguldītas jaunā drona izveidē, bet atzīmē, ka sākotnējais drona prototips radīts pašu spēkiem, ieguldot uzņēmuma rīcībā esošos līdzekļus, lai piesaistītu investīcijas. Šis solis sevi attaisnojis, un sadarbībā ar starptautisku tehnoloģiju uzņēmumu «YI Technology» tika radīts drons «Erida».

«Atlas Aerospace» īpašnieks un galvenais inženieris Ivans Tolčinskijs norāda, ka «Erida» ir ar mobilo viedtālruni vai tālvadības pulti vadāma ierīce, ar kuru var filmēt un fotografēt. Gaisā «Erida» var noturēties līdz pat 40 minūtēm. «Erida» ir aprīkots ar kvalitatīvu videokameru, saliekamām «ķepām» un trīs propelleriem.

Jaunais drons var sasniegt ātrumu līdz 120 kilometriem stundā. Drons ir veidots no oglekļa šķiedras, kas padara to vieglu un tajā pašā laikā mehāniski stipru. «Erida» drons ir trikopteris, nevis kvadrokopteris. Tas samazina bezpilota lidaparāta kopējo masu un padara to manevrētspējīgāku.

Šīs īpašības ir galvenās «Erida» priekšrocības un padara to par vērā ņemamu konkurentu dronu tirgus segmentā, uzskata Tolčinskijs.

Pārdošanā «Erida» būs pieejama šī gada beigās. «Pašreiz koncentrējamies uz ārvalstu tirgu, jo tur ir lielāks potenciāls nekā Eiropā gan lietotāju īpatsvara ziņā, gan tirgošanas aspektu dēļ. Nākotnē būsim arī Eiropā. Mēs pie tā jau tagad strādājam,» informē Tolčinskijs.

Pirmais pasūtījums ir ASV dronu tirgotāju tīklā, kur to varēs iegādāties specializētos veikalos un lielākajos internetveikalos, norāda uzņēmumā.

«Atlas Aerospace» ir Latvijas uzņēmums, kura kodolu veido komanda ar plašu pieredzi aviācijas inženierzinātnēs. Uzņēmums turpina darbu, lai radītu arvien jaunus produktus, kuri būs interesanti lietošanai kā atpūtai, tā arī darbam, atzīmē Tolčinskijs.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Atlas Aerospace» apgrozījums pērn bija nulle eiro. Uzņēmums pagājušajā gadā cieta 17 351 eiro lielus zaudējumus.

SIA «Atlas Aerospace» dibināta 2015.gada 2.jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 37 800. «Atlas Aerospace» īpašnieki ir Tolčinskijs - 97,78% - un Ukrainas pilsonis Igors Židanovs - 2,22%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu