Riga Photo Show 2016 iespēja piedalīties dažādos kursos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 21. līdz 23. oktobrim Ķīpsalā notiks 5. starptautiskā foto un video tehnikas izstāde «Riga Photo Show 2016», kuru apmeklēs gan tie, kuri fotografē vai filmē un ar to pelna iztiku, gan tie, kuri to dara savam priekam, izlīdzoties ar viedtālruni.

Bez jaunu attēlveidošanas produktu prezentācijām Riga Photo Show 2016 būs arī vieta, kur gūt jaunas zināšanas un pilnveidot sevi. Tā, piemēram, apmeklētājiem izstādes norises gaitā būs iespēja apmeklēt lietuviešu fotogrāfa Tomasa Kauņecka meistarklases «Gaismošanas paņēmieni fotogrāfijā» un «Komercfoto – no pasūtītāja līdz realizācijai».

Šobrīd pardzēts, ka «Gaismošanas paņēmieni fotogrāfijā» tiks aizvadīta sestdiens, 22. oktobrī no plkst. 13.00 līdz 15.00. Šajā meistarklasē fotogrāfs demonstrēs un vienkārši, bez sarežģītiem terminiem, iepazīstinās ar gaismām un gaismu veidotājiem.

Meistarklases apmeklētāji visu iegūto informāciju varēs izmēģināt praktiski, lai izprastu, kā dažādus gaismas avotus izmantot savos darbos.

Meistarklases tēmas:

• zibspuldzes izmantošana,
• izkliedētāji,
• atstarotāji,
• gaismas parametru izvēle,
• kameras uzstādījumi,
• u.c. gaismošanas aprīkojums.

Grūtības pakāpe: iesācējiem.
Prasības: ņemt līdzi fotokameru un labu noskaņojumu.

«Gaismošanas paņēmieni fotogrāfijā»

Meistarklase «Komercfoto – no pasūtītāja līdz realizācijai» savukārt notiks sestdien, 22. oktobrī no plkst. 16.00 līdz 18.00.

Fotogrāfs tās gaitā aplūkos visu procesu – no pirmās sarunas ar pasūtītāju un radošās koncepcijas līdz pat konkrētiem lēmumiem un komunikācijai ar modeli un komandu. Šajā jomā pieredzējušais T. Kauņecks dalīsies zināšanās, kā tikt galā ar stresa situācijām, kuras var rasties, fotografējot portretu žurnālam vai reklāmas foto.

Meistarklasē tiks apskatīti daudzi tehniskie aspekti: kā izprast un veidot dabīgās gaismas, studijas gaismas un papildu lokācijas. Liela uzmanība tiks pievērsta tipiskai fotostudijas sesijai un žurnāla vāka bildes fotografēšanai. Tāpat tiks apspriesta pašreklāma, kas ir ļoti svarīga, lai paliktu klientu uzmanības centrā.

Abas lietuviešu fotogrāfa meistarklases notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, konferenču zālē Nr. 3

«Komercfoto – no pasūtītāja līdz realizācijai»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu