Kāpēc nākotnē uz kino iesim aizvien retāk?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Veikalu apgaismojumā jaunie televizori izskatās iespaidīgi, bet, kā panākt, lai attēla kvalitāte ir identiska arī mājās? Pateicoties arvien gudrākām tehnoloģijām, ekrāna kvalitāte ir pilnveidota tiktāl, ka skatītāji var justies kā kinozālē, pat esot mājās, turklāt attēls ir nevainojams arī tad, kad ekrānā spīd tieši saules stari.

Miljards nokrāsu ar Quantum dot

Samsung savos jaunākajos televizoros izmanto Quantum dot tehnoloģiju. Kā apgalvo Samsung Electronics Baltics mājsaimniecības elektroiekārtu biznesa direktors Baltijas valstīs Sergejs Kostjučenko, jaunākās paaudzes Quantum dot ekrāni nodrošina skaidru un reālistisku attēlu ar labu kontrastu pat tad, ja ekrānā spīd saule. Turklāt tie patērē mazāk enerģijas.

«Quantum dot ekrānu ražošanā tiek izmantotas no pusvadītāju materiāliem sastāvošas nanodaļiņas. Šie ar acīm neredzamie gaismas elementi izstaro ļoti precīzu sarkano, zaļo un zilo krāsu, kas savstarpēji nesajaucas, un tādējādi televizora ekrānā veido plašu un precīzu krāsu diapazonu. Samsung SUHD TV televizori ar Quantum dot ekrāniem ataino vairāk nekā miljardu toņu, kas ir 64 reizes vairāk, nekā spēj parastie televizori,» skaidro Kostjučenko.

Gaismu absorbējošā Ultra Black tehnoloģija

85% cilvēku televizoru skatās gaismā, noskaidrots Samsung pētījumā. Aptaujātie atzīst, ka viesistabas apgaismojums vai logā spīdošie saules stari dažkārt neļauj pilnvērtīgi izbaudīt attēlu. Šī iemesla dēļ jaunākajiem Samsung televizoriem ir izstrādāta Ultra Black tehnoloģija, kas samazina no ārējiem avotiem plūstošās gaismas atstarošanu.

«Veidojot šo tehnoloģiju, iedvesmu guvām dabas daudzveidībā. Tauriņa acu virsmā ir sīkas rieviņas un izvirzījumi, kas absorbē gaismu un samazina tās atstarošanos.Tādējādi tauriņi nav tik pamanāmi un sevi pasargā no nelabvēļiem,» atklāj Kostjučenko un pastāsta, ka arīSamsung SUHD TV ekrāna slānis ir pārklāts ar sīkiem, vienādiem izvirzījumiem. Tie absorbē no ārienes plūstošos starus, lai tie nenomāktu televizora ekrāna izstaroto gaismu. Rezultātā par tad, ja televizora ekrānā spīd saule, attēls paliek skaidrs un viegli saskatāms.

Niansētākā skatīšanās pieredze

HDR jeb augsta dinamiskā diapazona tehnoloģija ir paredzēta pēc iespējas labāka kontrasta iegūšanai – lai baltais būtu tik balts, cik vien iespējams, un melnais – maksimāli melns.Samsung eksperts atzīst – lai gan ir daudz iekārtu, kas spēj attēlot HDR saturu, ne vienmēr tas izdosies augstākajā kvalitātē.

Samsung SUHD TV televizoros šobrīd tiek piedāvāts progresīvākais HDR standarts – HDR1000. Pateicoties tam, attēls ir pārsteidzoši skaidrs un tajā saskatāmas pat vissīkākās detaļas arī tad, ja istabā ir spilgts apgaismojums. Atšķirību salīdzinājumā ar citiem televizoriem pamanīs ikviens, jo attēls izskatās vēl reālāks un vēl vairāk piesaista acu skatienu. To novērtēs ne vien filmu, bet arī spēļu cienītāji.

S. Kostjučenko vērš uzmanību, ka tad, ja vēlamies, lai televizoram būtu visas minētās īpašības, tam vispirms ir jāatbalsta 4K jeb UHD izšķirtspēja. «Izvēloties TV, jāpainteresējas, vai tam ir īpaši augstas izšķirtspējas sertifikāts. Tas skatītājiem nodrošinās augstākās kvalitātes attēlu, savukārt Quantum dot, Ultra Black vai HDR100 tehnoloģijas maksimāli uzlabos skatīšanās pieredzi,» skaidro speciālists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu