Policija iesaka: kā pasargāt mobilās ierīces no kibernoziedzniekiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lai informētu mobilo ierīču lietotājus par drošības riskiem saistībā ar mobilo ierīču lietošanu, Eiropola Eiropas Kibernoziedzības centrs (EC3) Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros ir uzsācis informācijas kampaņu pret ļaunprogrammatūrām mobilajās ierīcēs, savā Facebook kontā raksta Valsts Policija.

Lai palīdzētu lietotājiem labāk aizsargāt mobilās ierīces no kibernoziegumiem, EC3 ir izstrādājis informatīvus materiālus, kuros ir sniegts pārskats par apdraudējumu mobilajām ierīcēm un to galvenajiem ievainojamības veidiem, kas ir aktuāli arī Latvijā.

Infografika

Tehnoloģiskās iespējas, kas agrāk bija pieejamas tikai stacionārajos datoros, tagad varam izmantot plaukstas lieluma ierīcēs. Tikpat ātri, cik izplatās šo jauno ierīču popularitāte, pieaug arī kibernoziedznieku vēlme šīm ierīcēm uzbrukt.

Ļaunprogrammatūru risks mobilajām ierīcēm ir reāls – hakeri var nozagt naudu un sensitīvu informāciju, izmantot šīs ierīces robotprogrammatūrām, vai pat izsekot jūsu darbības. Diemžēl vairums cilvēku nav apjautuši, cik svarīgi ir aizsargāt savas ierīces no šādiem uzbrukumiem.

Tādēļ arī Valsts policija minētās kampaņas ietvaros gan privātpersonām, gan uzņēmējiem atgādina par mobilo ierīču lietošanas drošības aspektiem.

Šīs nedēļas laikā mūsu Facebook lapā atgādināsim un informēsim par to, kā drošā veidā veikt ikdienas darbības ar mobilajām ierīcēm, piemēram, lejuplādēt lietotnes, izmantot internetbanku, pieslēgties bezvadu internetam, kā arī par to, kā nekļūt par mobilo ierīču izspiedējvīrusa upuri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu