«Samsung» peļņa 3.ceturksnī sarukusi par 30% «Galaxy Note 7» dēļ

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas elektronikas firma «Samsung Electronics» ceturtdien paziņoja, ka tās peļņa 3.ceturksnī sarukusi par 30% salīdzinājumā ar pērnā gada 3.ceturksni un tas noticis viedtālruņu «Galaxy Note 7» atsaukšanas krīzes dēļ, kas iedragājusi pasaulē lielākās viedtālruņu ražotājas reputāciju.

Par 3.ceturkšņa peļņu tika paziņots dažas stundas pirms ikgadējās akcionāru sapulces sākuma.

«Samsung» paziņoja, ka tās operatīvā peļņa no jūlija līdz septembrim bija 5,2 triljoni vonu (4,2 miljardi eiro) salīdzinājumā ar 7,3 triljoniem vonu (5,9 miljardiem eiro) pirms gada. Šis peļņas kritums atbilda pārskatītajam peļņas novērtējumam, kuru «Samsung» publicēja pirms divām nedēļām.

«Samsung», kas 19.augustā sāka pārdot «Galaxy Note 7», jau ir atsaukusi visus šos viedtālruņus pēc ziņām par to akumulatoru eksplozijas un aizdegšanās gadījumiem, kuru dēļ daudzi cilvēki guvuši ievainojumus. Kompānija 11.oktobrī paziņoja, ka ir pārtraukusi šo viedtālruņu ražošanu.

«Samsung» mērķis bija «Galaxy Note 7» konkurence ar ASV firmas «Apple» ražotajiem viedtālruņiem «iPhone», un tā ražošanas pārtraukšana ir postošs lēmums kompānijai, kas lepojas ar augstas kvalitātes produktiem.

«Samsung» mobilo tālruņu nozares operatīvā peļņa 3.ceturksnī saruka par gandrīz 98% salīdzinājumā ar pērnā gada 3.ceturksni un bija tikai 100 miljardi vonu (80,6 miljoni eiro).

Kompānija savā paziņojumā par peļņu pavēstīja, ka tās mobilo tālruņu nozare koncentrēsies uz «jaunu lielisku produktu noieta paplašināšanu ... kā arī uz patērētāju uzticības atgūšanu».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu