«Google» noraida EK apsūdzības konkurences pārkāpumos ar «Android»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: / TT NYHETSBYRÅN

ASV interneta gigants «Google» ceturtdien noraidīja Eiropas Komisijas (EK) izvirzītās apsūdzības, ka tas ar operētājsistēmu «Android» ļaunprātīgi izmantojis savu dominējošo tirgus stāvokli.

««Android» nav kaitējis konkurencei, tā to paplašinājusi,» norāda «Google» vecākais viceprezidents Kents Volkers.

«Google» atbildējis uz EK aprīlī izvirzītajām apsūdzībām.

EK tad norādīja, ka «Google» izmantojis dažādus līdzekļus, tostarp licis ražotājiem uzstādīt tā meklēšanas pakalpojumu kā noklusējuma programmu, lai saglabātu savu tirgus dominanci.

«Google» atbildi publiskojis nedēļu pēc tam, kad uzņēmums bija noraidījis atsevišķas EK apsūdzības saistībā ar iepirkšanos internetā un reklāmas pakalpojumiem.

EK uzskata, ka «Google» kavē inovācijas, savām aplikācijām sniedzot negodīgas priekšrocības darījumos ar tādiem mobilo tālruņu ražotājiem kā «Samsung» vai «Huawei».

Tāpat «Google» izvirzītas apsūdzības par ražotāju ierobežošanu, tiem neļaujot savos telefonos uzstādīt konkurējošas operētājsistēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu