Sekss ar robotu? Tieši uz to virzāmies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sekss ar robotiem tuvākajās desmitgadēs kļūs tik populārs, ka jau 2050.gadā intīmās attiecības diviem cilvēkiem kļūs retāk izplatītas nekā starp cilvēku un mākslīgu ķermeni.

Progress materiālu zinībās un robotikas tehnoloģijās nozīmē tikai vienu - sekss ar robotiem kļūs tik satriecošs, ka tam būs grūti pretoties. Pastāv gan bažas, ka intīmo pakalpojumu roboti var kļūt tik populāri, lai daudziem cilvēciskās attiecības vairs nešķistu aktuālas, nepieciešamas. Kompānijas RealDoll vadītājs Mets Makmulens skeptiķus cenšas mierināt, ka tā noteikti nebūs. Viņaprāt, seksam domātie roboti pat palīdzēs noslīpēt tehniku un galu galā pat palīdzēs guļamistabā atraisīties un kļūt izveicīgākiem, raksta Dailymail.co.uk.

Makmulens uzskata, ka viņa kompānijas ražotās reālistiskās lelles-roboti, kas tiek pārdoti par aptuveni 5000 ASV dolāriem (4600 eiro), ir tikai alternatīvi līdzekļi cilvēkiem, kuri vēlas savu seksuālo dzīvi padarīt asāku.

RealDoll šobrīd izstrādā mākslīgo intelektu, ko varētu iedēstīt robotlellēm, lai pirmkārt jau būtu patīkami pavadīt laiku kopā. Proti, aprunāties, dalīties interesēs, pasmieties par vienu un to pašu joku, lai robots būtu kas vairāk par instrumentu fizisko vēlmju apmierināšanai.

Tai pašā laikā Makmulens norāda, ka robotlelles varētu palīdzēt nojaukt aizspriedumu barjeras un guļamistabā kļūt naskākiem uz piedzīvojumiem, izmēģināt jaunas pozas, realizēt kādas slēptās vēlmes.

«Cilvēki nodomās: man ir bijis sekss ar īstām sievietēm, tagad man ir iespēja to pašu pamēģināt ar robotu,» pārliecināts ir Makmulens, piebilstot, ka saskarsme ar mākslīgo intelektu jau pats par sevi būs piedzīvojums. «Manuprāt, varbūtība, ka ir iespējams pavedināt robotu ar mākslīgo intelektu, daudziem cilvēkiem šķitīs ļoti intriģējoša.»

Skeptiķi tikmēr saglabā piesardzību un pauž bažas, ka šāda veida izklaides var raisīt atkarību. «Seksa roboti vienmēr būtu pieejami, un atkarību būtu ļoti viegli pabarot,» uzskata robotikas eksperts no Kirkvudas koledžas Aiovā, Džoels Snells. «Cilvēki pārkārtotu savas dzīves, lai tajās rastos vieta viņu atkarībai.»

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu