Japānā vēlas izveidot Juras laikmeta parka analogu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā nedēļā Japānas galvaspilsētā Tokijā kompānija ON-ART Corp. prezentēja savus pirmos jaunākās paaudzes dinozaurus.

Šāda veida dinozauri nav uzskatāmi par absolūtu jaunumu, jo mehāniskie kostīmi, ar kuriem operē reāls cilvēks, radīti jau iepriekš. Tomēr ON-ART Corp. savos izstrādājumos izmantojuši jaunākos materiālus, tai skaitā oglekļa šķiedras skeletu, kā arī aizvēsturisko dzīvnieku fosiliju analīzē iegūtos datus par muskuļu kustībām.

Tā rezultātā tapuši visnotaļ reālistiski un viegli vadāmi dinozauru modeļi, jo pat astoņmetrīgs makets sver tikai 38 kilogramus, vēsta Reuters.

Sākotnēji pirmos 12 dinozauru maketus paredzēts izmantot dažādos publiskos pasākumos, bet perspektīvā ON-ART Corp. vēlas radīt ko līdzīgu Stīvena Spīlberga Juras laikmeta parkam, tikai ar šādiem cilvēku vadītiem dinozauriem, ne laboratorijā klonētiem radījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu