Pirmajā FinTech hakatonā uzvar projekts, kas dod iespēju vecākiem kontrolēt bērnu tēriņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 11. līdz 13.novembrim Latvijā norisinājās pirmais FinTech hakatons. Pasākumu organizēja Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija «Startin.LV». Pirmais FinTech hakatons tika organizēts, lai izveidotu tehnoloģiskos risinājumus finanšu un apdrošināšanas nozarēs.

Sākot ar piektdienas vakaru 48 stundu laikā komandas, kas sastāvēja no programmētājiem, dizaineriem, mārketinga speciālistiem, uzņēmējiem, projektu vadītājiem, finansistiem un citiem speciālistiem, attīstīja inovatīvas idejas priekš strādājošiem prototipiem un prezentēja tos investoriem svētdienas vakarā.

Par hakatona uzvarētāju kļuva ideja par karšu risinājumu bērniem. Šobrīd neviena banka nepiedāvā speciālu karšu produktu bērniem, kas dotu iespēju vecākiem kontrolēt bērnu izdevumus, redzēt uz ko bērni tērē naudu, plānot savu bērnu izdevumus, un nodrošināt operatīvu pieeju aktuālai informācijai par konta atlikumu, kā arī citu svarīgu informāciju.

CardOn komanda izstrādāja produktu, kas būtu ērts vecākiem, kā arī interesants bērniem. Kartes tika veidotas ar krāsainiem zīmējumiem un animācijas filmu attēliem, ar lietošanai ērtu interfeisu un mobilo aplikāciju. Komanda, kas izstrādāja šo produktu piedāvāja šo produktu pieslēgt sistēmai e-klase, lai vecāki varētu veikt naudas pārskaitījumus par bērnu labajām atzīmēm, kā arī piemērot soda naudas par sliktām atzīmēm.

Pirmajā FinTech hakatonā piedalījās 6 komandas. Tika izstrādātas dažādas idejas, gan bitcoin konvertācija uz citām kriptovalūtām, gan suņu apdrošināšanas risinājums. Kā minēja investori un žūrijas locekļi- visas idejas bija ļoti interesantas un dzīvotspējīgas. «Trīs dienu laikā, strādājot universitātē arī nakts stundās, katra no komandām izveidoja aplikāciju, publicēja risinājuma mājas lapu, izstrādāja dizainu-tas bija jau gatavs produkts,»- atzīmēja hakatona mentors, Latvijas vadošās elektroniskās naudas iestādes «Transact Pro» pārstāvis Jurijs Bordulans.

Pirmais FinTech hakatons arī norādīja uz dažām nepilnībām. Viens no pasākuma mentoriem, apdrošināšanas uzņēmuma BALTA valdes loceklis Dmitrijs Nosko norādīja, ka bija samērā zema iniciatīva piedalīties pasākumā tieši no studentu puses. Daudzi no studentiem aizgāja no pasākuma jau pēc ideju paziņošanas pirmajā vakarā, palika vien aktīvākie vecumā no 20-25.

«Hakatona uzvarētājs ieguva iespēju un atbalstu no Transact Pro izstrādāt sava produkta-maksājumu kartes bērniem - prototipu. Uzņēmums palīdzēs arī notestēt produktu un mēģinās palaist to «dzīvē«. Transact Pro nodrošinās atbalstu šim produktam, palīdzēs tehnoloģiski, mēģinās izvērtēt projekta ekonomisko izdevīgumu,»- tā Jurijs Bordulans.

Startin.LV pārstāve Jekaterina Novicka uzsvēra pirmā Fintech hakatona veiksmīgos rezultātus un paziņoja, ka uzņēmums arī turpmāk plāno rīkot līdzīgus pasākumus. "Hakatons - tas ir instruments, lai motivētu cilvēkus sākt kaut ko jaunu, iziet no savas komforta zonas. Šī nedēļas nogale parādīja ļoti labu piemēru tam, ka vienkārši cilvēki, kas nezin, kas ir start up uzņēmums, ar mentoru palīdzību var parādīt labus rezultātus. No nekā, no nepazīstamu cilvēku grupas, dalībnieki pārvērtās komandās ar produktiem, brauks uz internacionālām konferencēm. Mēs ļoti ceram, ka viņi turpinās būvēt savus stāstus."

Hakatona laikā izstrādātie projekti

1. «Nonstopcoin» – pirmā pasaulē ātra un vienkārša kriptētās valūtas, piemēram, «Bitcoin» vai «Altcoin», apmaiņas platforma, kur nav nepieciešams reģistrēties. Tā piedāvā vienmēr labākos valūtas maiņas kursus.

2. «Stalky» – interneta vietne, kur iespējams atrast visu informāciju, kas ir pieejama internetā, par konkrētu personu. Sistēma izmanto gan maksas, gan bezmaksas, gan lokālos, gan starptautiskos resursus. Prototipa stadijā, lai saņemtu rezultātu, nepieciešams ievadīt tikai personas vārdu un uzvārdu. Šī komanda saņēma Rietumu Bankas sarūpētu balvu – ielūgumus uz lielāko reģionā un Rīgā notiekošo Starptautisko E-komercijas forumueCom21.

3. «BidOnMe» – interneta vietne, kas saņemt labāko piedāvājumu no apdrošinātājiem un apdrošinātājiem tiešsaitē cīnīties par jauniem klientiem.

4. «CardOn» – web platforma un mobilā lietotne, kas ļauj vecākiem kontrolēt ar bankas karti veiktos bērna maksājumus un pirkumus. Bērniem tiek radīta iespēja spēles formātā veidot motivācijas programmas, lai iemācītu operēt ar savām finansēm. Piemēram, nopelnot konkrētu punktu skaitu, var tikt pie kāda sen kārota bonusa. Šī komanda saņēma balvu no 'Twino' - braucienu uz vienu no lielākajiem Eiropas jaunuzņēmumu pasākumiemSlush.

5. «DigiBond» – Instruments, ar kura palīdzību jebkuru digitālā formā esošu vērtību iespējams padarīt likvīdu un nodot lietošanā vai pārdot citiem. Piemēram, Kickstarter kampaņā rezervētu priekšmetu.

6. «Bucket» – digitāla apdrošināšanas platforma suņu saimniekiem, kas palīdz atrast piemērotu risinājumu, lai apdrošinātu savu mīluli. Komanda ieguva iespēju apmeklēt lielāko Latvijas Digitālo Festivālu «Digital Freedom Festival».

Galveno balvu no 'Bitfury', 3000 eiro bitkoina valūtas ekvivalentā, sava biznesa uzsākšanai saņēma «CardOn» komanda. Papildus visas komandas tika pie iespējas apmeklēt «Digital Freedom Festival» ietvaros rīkotas meistarklases.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu