Tehnoloģiju studenti prezentē manifestu Eiropas Parlamenta pārstāvjiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

74 informācijas komunikāciju tehnoloģiju (IKT) studenti no Eiropas iepazīstinājuši lēmumpieņēmējus Briselē ar «Digitālas rītdienas Eiropas manifestu». Manifests aicina Eiropas Parlamenta pārstāvjus pieņemt lēmumus šodien, lai radītu ietvaru, kādā digitālās tehnoloģijas var sekmēt labāku nākotni visiem Eiropas iedzīvotājiem.

Manifests tika nodots pasākuma laikā Briselē, piedaloties Eiropas Parlamenta viceprezidentam un deputātiem Aneli Jātenmāki (Anneli Jäätteenmäki), Ilhanam Kjučjukam (Ilhan Kyuchyuk) un Ramonai Manesku (Ramona Manescu). Studentu grupa satikās internacionālā mācību programmā Ķīnā «Nākotnes sēklas» (Seeds for the Future), ko organizēja tehnoloģiju kompānija Huawei.

Ņemot vērā Ķīnā gūto pieredzi un vēlmi dalīties ar savu perspektīvu, jaunieši, kas auguši Eiropā, studē tehnoloģiju jomā un piedzīvo tehnoloģiju transformācijas, apraksta savus sapņus par digitalizētu nākotni, kā arī izsaka bailes, ko raisa notiekošas izmaiņas. Dokuments lūdz ES vadītājiem padarīt studentu vīziju par tehnoloģiski uzlabotu sabiedrību reālu:

• Izceļot iespējas, ko piedāvā digitālā transformācija;

• Vairāk investējot digitālajās un starpkultūru prasmēs;

• Veicinot starptautisko apmaiņu;

• Atbalstot pieejamību IKT un digitālajai iekļaušanai;

• Veidojot digitālo infrastruktūru, ņemot vērā aizvien pieaugošās savienojamības prasības;

• Izveidojot drošu tiešsaistes vidi un padarīt drošāku datu aizsardzību.

«Ņemot vērā, ka digitālās tehnoloģijas piedāvā neskaitāmas iespējas rokas stiepiena attālumā, mums ir pienākums pret jaunākajām paaudzēm nodrošināt to labāko izmantojamību,» stāsta Eiropas Parlamenta deputāts I.Kjučjuks. «Šodien prezentētais manifests mums piedāvā pirmavota informāciju par jauniešu vajadzībām un vēlmēm.»

«Kā globāli līderi mēs turpināsim izmantot savas zināšanas, lai stiprinātu Eiropas jaunatni. Mēs viņiem radīsim vairāk darbavietu un attīstības iespēju,» saka Čeņa Lifana (Chen Lifang), Huawei Corporate vecākā viceprezidente un valdes locekle, kas pievienojās studentiem Briselē. «Šajā laikā pagājušogad apsolījām, ka nākamo piecu gadu laikā Huawei aizvedīs 2000 Eiropas studentus uz Ķīnu, lai tie piedalītos mācību programmā un gūtu kompānijas darbības pieredzi Huawei galvenajā mītnē. Šodien gribu uzsvērt, ka mūsu apņēmība nemainīsies.»

Zanda Jonīte, kura 2016.gada vasarā Huawei programmā devās uz Ķīnu no Rīgas Tehniskās universitātes, kā arī pievienojās citiem studentiem šonedēļ Briselē, saka: «Esmu pateicīga par to, ka Huawei ir devis lielisku iespēju uzzināt par IKT nākotnes tendencēm globālā mērogā.»

«Nākotnes sēklas» programma šobrīd tiek īstenota 77 pasaules valstīs. Eiropā vien iesaistītas 27 valstis un vairāk nekā 700 jaunieši jau piedalījušies programmā kopš tās ieviešanas Eiropā 2011.gadā. Līdz 2020.gadam jau vairāk nekā 2500 studentu būs piedalījušies programmā. Šī apņemšanās ir Huawei devums European Pact for Youth.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu