«Nokia» oficiāli paziņo, ka būs viedtelefons ar Android

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija «Nokia» ceturtdien paziņoja, ka atgriešanos viedtelefonu tirgū piedzīvos 2017.gada pirmajā pusē.

«Nokia» licencējusi savu zīmolu Somijas uzņēmumam «HMD Global Ltd.», kas pirmos «Nokia» viedtelefonu produktus izlaidīs nākamā gada sākumā.

«Nokia» norāda, ka «HMD Global» saņēmusi atļauju ražošanai pēc tam, kad tika pabeigti visi nepieciešamie darījumi ar Taivānas ražošanas partneri «FIH Mobile of FoxConn Technology Group» un ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmumu «Microsoft», kas 2014.gadā iegādājās nerentablo mobilo telefonu ražošanas biznesu no «Nokia».

«»HMD Global» var sākt darbību kā jaunās «Nokia» tālruņu mājas, saņemot ekskluzīvu globālā zīmola licenci nākamajiem desmit gadiem,» vēsta «Nokia».

«Microsoft» pērn maijā paziņoja, ka par 350 miljoniem dolāru (329,4 miljoniem eiro) «HMD Global» pārdos mobilo telefonu biznesu.

Kad «Nokia» pārdeva savu mobilo telefonu biznesu «Microsoft», kompānija piekrita neatgriezties viedtelefonu tirgū līdz 2016.gada ceturtajam ceturksnim. Ņemot vērā to, ka nākamgad šis ierobežojums vairs nav spēkā, «HMD Global» var sākt ražot jaunos viedtelefonus ar «Nokia» zīmolu.

«Nokia» nav «HMD Global» akcionārs, taču saņems patentmaksu par katru viedtelefonu un planšetdatoru, kas tiks pārdots ar tā zīmolu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu