«Foxconn» vadītāju apsūdz vairāku tūkstošu «iPhone» nozagšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāds bijušais Taivānas tehnoloģiju giganta «Foxconn» augsta līmeņa vadītājs ticis apsūdzēts par 5700 viedtālruņu «iPhone» nozagšanu un pārdošanu Ķīnā, lai nopelnītu gandrīz 50 miljonus Taivānas dolāru (1,4 miljonus eiro), piektdien ziņo prokuratūra.

«Foxconn» ir pasaulē lielākais elektronikas iekārtu darbuzņēmums un ražo produktus tādiem starptautiskiem zīmoliem kā «Apple» un «Sony». Ķīnas rūpnīcās kompānija nodarbina aptuveni vienu miljonu cilvēku.

Uzņēmuma vadītājs, kuram norādīts vien uzvārds Cai, strādājis testēšanas nodaļā un licis astoņiem «Foxconn» darbiniekiem Šeņdžeņas rūpnīcā iznest vairākus tūkstošus «iPhone 5» un «iPhone 5s» telefonu.

Cai un viņa sabiedrotie laika periodā no 2013.gada līdz 2014.gadam pārdeva testēšanas telefonus, kurus bija paredzēts iznīcināt, veikaliem Šeņdžeņā un nopelnīja gandrīz 50 miljonus Taivānas dolāru, norāda Tabei prokuratūras birojs.

«Foxconn» pēc iekšēja audita veikšanas par šo gadījumu informēja Taivānas varasiestādes un Cai tika nopratināts šā gada sākumā.

Prokuratūra vēsta, ka Cai izvirzītas apsūdzības par uzticības pārkāpšanu un viņam var tikt piemērots pat desmit gadu cietumsods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu