Auto un mājas viedpalīgs «Ernest» nesekmīgi noslēdz «Kickstarter» kampaņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Ar 52 atbalstītāju palīdzību savāktu 17 561 ASV dolāru (16 360 eiro), nesekmīgi noslēgusies finansējuma vākšanas kampaņa pūļa finansēšanas vietnē «Kickstarter», kuras mērķis bija savākt 50 000 ASV dolāru (46 580 eiro) Latvijā radītā auto un mājas viedpalīga «Ernest» attīstīšanai, liecina projekta mājaslapā pieejamā informācija.

Kā skaidro «Ernest» autors Artūrs Pumpurs, lai gan kampaņa noslēgusies nesekmīgi, dalība tajā uzņēmumam sniegusi lielu pieredzi un iespēju iepazīt ASV tirgu. «Pašlaik jau skaidri zinām, ka «Ernest» pūļa finansējuma platformā startēs arī nākamgad. Esam iepazinuši «Kickstarter» auditoriju un pavisam drīz piedāvāsim viņiem jaunu produktu,» sacīja Pumpurs.

Viņš arī norāda, ka uzņēmums pašlaik personīgi sazinās ar kampaņas laikā iegūtajiem atbalstītājiem, kuri ir ieinteresēti produktu iegūt savā īpašumā.

Runājot par galvenajiem neveiksmes cēloņiem, Pumpurs minēja kļūdu laika plānošanā. «Dzīvojot Latvijā, ir grūti iedomāties, ka ASV prezidenta vēlēšanu laikā cilvēkiem interesē tikai prezidenta kandidāti un to kampaņas, bet tā tiešām ir. Neraugoties uz to, ka piesaistīt uzmanību bija ļoti grūti, kampaņas laikā izdevās gūt tādu ASV mediju kā «EU-Startups», «TechCrunch» un «Yahoo News» uzmanību,» atklāja Pumpurs.

Uzsākot kampaņu, veiksmes gadījumā «Ernest» autori solīja pilnveidot atzinību guvušos drošības risinājumus, kā arī veidot jaunus produktus «Ernest» vienotajā drošības sistēmā.

Ja izdotos pārsniegt kampaņas mērķi un sasniegt 250 000 ASV dolāru (224 215 eiro) atzīmi, «Ernest» autors Artūrs Pumpurs bija apņēmies palīdzēt kādam no jaunajiem Latvijas tehnoloģiju «start-up» uzņēmumiem ar padomu un finansiālu atbalstu.

«Ernest» pārstāvji toreiz norādīja, ka kampaņā cer savākt 500 000 ASV dolāru (448 430 eiro), bet mērķis uzstādīts tik zems, jo, to nesasniedzot, nauda netiek izmaksāta nemaz.

«Ernest» ir Latvijā radīti un izstrādāti auto un mājas viedpalīgi, kas ar aplikāciju mobilajā ierīcē un tehnoloģisko risinājumu (iekārtu) ļauj kontrolēt mājas un garāžu vārtus, pārvaldīt, aizsargāt un izsekot visus motorizētos transportlīdzekļus. Viedpalīgu izstrādājis un ražo Latvijas uzņēmums «Valet&Knave».

Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 34 041 eiro, bet zaudējumi sasnieguši 2281 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu