13 tehnoloģiju idejas lieliskai Ziemassvētku dāvanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ak, šī neaprakstāmā sajūta, kad, izsaiņojot zem eglītes atrasto Ziemassvētku dāvanu, bērnu acis iemirdzas un pieaugušo seju izrotā plašs, neviltots smaids. Taču kā lai izvēlas īsto dāvanu un uzmin, ko katra sirds vēlas visvairāk? Lai dāvanu sarūpēšana nesagādātu raizes, esam apkopojuši 13 dāvanu idejas, kas krietni atvieglos procesu, izvēloties dāvanu aktīviem mūsdienu tehnoloģiju lietotājiem.

Auto braucējiem - brīvroku sistēma Jabra Drive In-Car Bluetooth

Tie, kas ilgas stundas ikdienā pavada pie auto stūres vai kuriem piemīt netikums, vadot automašīnu, runāt pa mobilo telefonu, priecāsies, ja zem eglītes būsi nolicis brīvroku sistēmu Jabra Drive. Pie saulessarga piestiprināmais skaļrunis ar iebūvētu mikrofonu uztver teikto un ļauj sarunāties, nenovēršoties no ceļa, - tādējādi drošība, vadot auto, arvien būs pirmajā vietā. Izmantojot Bluetooth signālu, ierīce balsī instruē, kā to savienot ar mobilo tālruni, un ikreiz, kad tālrunis un brīvroku sistēma nonāk viens otra uztveršanas zonā, tie automātiski savienojas. Ar vienu uzlādi skaļrunis darbosies līdz pat 30 dienām, turklāt trokšņu slāpēšanas tehnoloģija gādās, lai sarunas partneris dzirdētu tikai balsi.

Foto: Publicitātes foto

Dzīvniekmīļiem – Tractive GPS Pet Tracker mājdzīvnieku izsekotājs

Ja kādam no taviem draugiem vai tuviniekiem mājās ir suns vai kaķis un vēlies viņu iepriecināt ar oriģinālu tehnoloģiju dāvanu, Tractive raidītājs būs īstā lieta, ko likt dāvanu maisā. Pie dzīvnieka kakla siksniņas piestiprināmais raidītājs Pet Tracktive ar GPS signāla palīdzību sekos mīluļa ikdienas gaitām un pastaigu attālumiem, ļaujot saimniekam pārliecināties, kur konkrētajā brīdī atrodas viņa četrkājainais draugs. Tāpat ierīce ir ūdensizturīga un spēj saglabāt datus līdz pat 24 stundām, tādēļ, piemēram, nepieciešamības gadījumā pavisam viegli dāvanas saņēmējs varēs atspēkot savu kaimiņu pārmetumus par suņa vai kaķa nedarbiem kaimiņa pagalmā.

Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu elegances pazinējiem - Huawei Watch W1

Ir teiciens, ka elegance piestāv ikvienam, tādēļ Ziemassvētkos vari pārsteigt kādu sev ļoti tuvu cilvēku, uzdāvinot gaumīgo Huawei viedpulksteni, kurš apvieno tradicionālos elegances elementus ar moderno tehnoloģiju iespējām. Vizuāli tas ieturēts klasiskā Šveices pulksteņu dizaina stilā, tam ir izturīgs nerūsējoša tērauda korpuss, kā arī pēc vēlmes var lietot ādas vai izturīga metāla siksniņu. Nesaskrāpējams safīra kristālu ekrāns pārklāj augstas izšķirtspējas 1,4 collu AMOLED ekrānu, bet korpusa apakšā iestrādāts pulsa mērīšanas sensors. W1 var savienot gan ar Android, gan Apple iOS operētājsistēmas viedtelefoniem.

Foto: Publicitātes foto

Tiem, kuri zina, cik svarīga ir drošība, - Netatmo Welcome novērošanas kamera

Mūsdienu straujajā dzīves ritmā ne vienmēr ir iespēja būt kopā ar tuvākajiem mirkļos, kad mūsu palīdzība tiem visvairāk ir nepieciešama. Ja zini, ka kāds no taviem draugiem ikdienā bieži raizējas par, piemēram, vecmāmiņu vai vectētiņu, kuri palikuši mājās vieni, – uzdāvini viedo novērošanas kameru. Ar viedtālruņa palīdzību dāvanas saņēmējs varēs vērot mājās notiekošo arī attālināti un būt vienmēr lietas kursā par to, turklāt kamera nosūtīs uz viedtālruni ziņu un video viedtālrunī ikreiz, kad telpā būs pamanīta kustība. Ņemot vērā, ka kameras vērīgā acs prot atpazīt mājiniekus, arī drošības nolūkos šī mazā ierīce būs noderīga – tiklīdz telpā ienāks kāds svešinieks, kamera par to ziņos viedtālrunī.

Foto: Publicitātes foto

Jaungada apņemšanās īstenotājiem – Garmin Index svari

Cilvēkiem, kuri seko līdz sava svara izmaiņām, vēlas zaudēt svaru vai palielināt savu muskuļu masu, īstā dāvana būs gudrie svari. Garmin Index ir viedie svari, kuri seko līdzi svara izmaiņām, nosaka ķermeņa tauku procentu, lieso masu un ķermeņa masas indeksu, ļaujot analizēt pašreizējo svaru un sastādīt visefektīvāko treniņu grafiku. Lai jaunā gada apņemšanās netiktu atstāta novārtā, pievienojot rādītājus lietotnē, viedtālrunī varēs sekot līdzi rādījumu izmaiņām vairāku nedēļu un pat gadu garumā, ļaujot izsekot pat vismazākajām svara izmaiņām.

Foto: Publicitātes foto

Mūžam mainīgajiem - telefona vāciņi

Saskaņots un pārdomāts koptēls vienmēr būs modē! Tādēļ, ja meklē praktisku, modīgu, bet ne dārgu dāvanu, – apdomā iespēju uzdāvināt jaunu telefona vāciņu, kas kalpos kā lielisks aksesuārs un papildinās ikdienas vai svētku apģērbu. Veikalu plauktos atradīsi dažādu stilu telefona vāciņus - gan askētiska un eleganta, gan koša un neparasta dizaina vāciņus – atliek vien izvēlēties dāvanas saņēmējam atbilstošāko. Atceries, šī dāvana būs ne vien skaista, bet arī praktiska – vāciņš telefonu spēs pasargāt gan no triecienu radītajiem bojājumiem, gan aizturēt mitrumu, lai tas neiekļūst ierīcē!

Veselīga dzīvesveida piekritējiem - bezvadu austiņas Jabra Pace sport

Katrs sportisku aktivitāšu cienītājs zina, ka mūzika spēj treniņu padarīt krietni jaudīgāku. Ja kāds no taviem draugiem vai ģimenes locekļiem aktīvi sporto, iepriecini viņu šajos svētkos ar jaunām, kvalitatīvām un galvenais praktiskām Jabra Pace sport bezvadu austiņām. Šīs austiņas ir ērta alternatīva ierastajām vadu austiņām, jo savienojums ar telefonu tiek nodrošināts ar Bluetooth palīdzību, turklāt austiņas ir sviedru un ūdens izturīgas. Ar vienu uzlādi pietiks, lai klausītos mīļākos skaņdarbus pat piecu stundu garumā, tāpat, nepārtraucot treniņu, varēs atbildēt arī uz telefona zvaniem.

Foto: Publicitātes foto

Virtuālo piedzīvojumu cienītājiem - Play Station PS4 slim

Īsteni tehnoloģiju cienītāji noteikti tīkos meklēt dāvanu maisā kaut ko no virtuālās piedzīvojumu pasaules. Tādēļ nav šaubu, ka viena no gaidītākajām dāvanām būs iemīļotās spēļu konsoles jaunā versija, kura ir ne vien plānāka un jaudīgāka par priekšgājējām, bet arī piedāvā virkni jaunu iespēju. Spēļu noglabāšanai paredzēta ietilpīga 1TB iebūvētā atmiņa, bet automātisko atjauninājumu sistēma pati rūpējas, lai iegādātās spēles vienmēr saņemtu atjauninājumus. Konsole ļauj tiešsaistē straumēt draugiem savas spēles gaitu, kā arī dalīties panākumos, uz jaunā Dualshock 4 bezvadu kontroliera nospiežot Share pogu. Vārdu sakot - prieka pilni spiedzieni pie eglītes, saiņojot laukā dāvanas, garantēti!

Foto: Publicitātes foto

Nākotnes tehnoloģiju iedvesmotājiem - Microsoft Xbox One ar Kinect

Ne tikai aizrautīgie datorspēļu fani, bet arī aktīvie kustību piekritēji zina, ka Xbox spēļu konsole izraisīja revolūciju datorspēļu pasaulē, liekot spēlētājam piecelties no dīvāna un sākt kustēties, padarot svētku brīvdienas par aizraujošu piedzīvojumu. Virs televizora uzstādītais Kinect sensors vēro spēlētāja augumu un tā kustības nodod virtuālajam tēlam ekrānā. Tādējādi spēlētājs vada savu varoni ar visa ķermeņa kustībām. Kinect var izmantot arī konsoles vadīšanai ar žestiem vai balss komandām, un sensora kamera noderēs arī Skype video zvaniem. Lai ātrāk tiktu pie spēlēšanas, Xbox One iegaumē lietotāja seju un, atpazīstot to, automātiski pierakstīsies attiecīgajā profilā. Šī dāvana viennozīmīgi būs īstā, ja ziemas brīvdienu iecere doties slēpot šīs dāvanas saņēmējam būs gājusi secen, jo kārtīgi paslēpot vai paslidot varēs arī viesistabā pie TV ekrāna.

Foto: Publicitātes foto

Austiņas īstiem melomāniem - Beats EP On - Ear

Augstas skaņas kvalitātes cienītāji novērtēs dāvanā austiņas ar ikonisko b burtu. Tās izceļas ar neticami tīru, bagātīgu, līdzsvarotu skanējumu un, protams, melomānu vidū tiek uzskatītas arī par modīgu aksesuāru. Kā jau īstam meistardarbam pienākas. Izturīgais nerūsējoša tērauda rāmis apstrādāts ar vieglu un mīkstu ādas imitācijas materiālu, un tas ir viegli pielāgojams lietotājam nepieciešamajam izmēram. Turklāt vadā iestrādāts vadības bloks, kur var regulēt skaļumu un atbildēt uz zvaniem.

Foto: Publicitātes foto

Dizaina pērļu atklājējiem - JBL Flip 3

Ja forma, krāsa un skaņa ir galvenie priekšnosacījumi dāvanas izvēlei melomānam, dāvanu sarakstā noteikti jābūt JBL Flip 3 skaļrunim. Dizaina balvas ieguvušās Flip sērijas mitrumdrošais skaļrunis pārsteidz ar jaudīgu, telpu piepildošu skanējumu. 17 centimetrus garajam un 450 gramus smagajam skaļrunim ir 3000 miliampērstundu akumulators, kas ar vienu uzlādi darbina ierīci līdz pat 10 stundām no vietas. To var savienot ar mobilo ierīci, izmantojot Bluetooth signālu vai vadu, kā arī, pateicoties iebūvētajam mikrofonam, trokšņu un atbalstu slāpēšanas tehnoloģijai, skaļrunis kalpos arī kā lieliska brīvroku sistēma.

Foto: Publicitātes foto

Videokameras aktīvās atpūtas mīļotājiem - GoPro Hero 5 Black, Hero 5 Session, Hero Session

Ceļotājiem, sportistiem vai vienkārši cilvēkiem, kuros mājo piedzīvojumu gars, noteikti būs prieks, ja svētkos Ziemassvētku vecītis būs atnesis videokameru spilgtāko dzīves mirkļu iemūžināšanai. GoPro kameras jau labu laiku tiek uzskatītas par aktīva dzīvesveida cienītāju must have aksesuāru. Tās ir ūdensdrošas, vienkārši vadāmas un ieslēdzamas ar vienu pieskārienu, turklāt šīs kameras uzņem ļoti augstas izšķirtspējas video, ko papildina kvalitatīvs audio. Abas Hero 5 sērijas kameras var vadīt ar balsi, tām ir video stabilizācijas sistēma, un nofilmēto materiālu var uzreiz no kameras augšupielādēt mākoņkrātuvē.

Foto: Publicitātes foto

Ārējā baterija

Ikvienam no mums ir vismaz viens draugs, paziņa vai ģimenes loceklis, kurš itin bieži telefona sarunu pārtrauc ar frāzi par baterijas izlādēšanos. Lai sarunas turpmāk nevajadzētu negaidīti pārtraukt, uzdāvini šim cilvēkam ārējo bateriju. Tā ļaus ērti uzlādēt mobilo telefonu, planšetdatoru vai datoru brīžos, kad tīkla lādētājs nav pie rokas, krietni palielinot to darbības laiku. Turklāt tās pieejamas gan dažādā izmērā, gan vizuālajā noformējumā – veikalu plauktos atradīsi pat ūdens un triecienizturīgās ārējās baterijas, kas būs piemērotas lietošanai pat ekstremālos apstākļos.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu