GoPro kamera uzlido kosmosā un atgriežas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

2015.gada novembrī Ņūmeksikā kompānija UP Aerospace Inc. Nacionālās aeronautikas un kosmosa aģentūras (NASA) uzdevumā veica testu, kurš ietvēra 20 pēdas jeb 6 metrus garas raķetes SpaceLoft 10 (SL-10) nogādāšanu aiz kosmosa robežas, tātad vairāk nekā 100 kilometru augstumā.

Ar SL-10 tuvējā kosmosā devās diezgan daudz lietderīgās kravas. Pirmkārt zinātnieki vēlējās reālos apstākļos pārbaudīt, cik izturīga pret milzīgajām slodzēm ir īpaša kapsula, kad tā ar ātrumu, kas līdzvērtīgs 2,5 skaņas ātrumiem, atkal ielido atmosfērā un atgriežas uz Zemes. Otrkārt, raķete bija aprīkota ar vairākām GoPro Hero4 kamerām, kas arīdzan izturēja pārbaudījumu un sarūpēja visai iespaidīgus kadrus no pacelšanās un pēcāk arī raķetes sastāvdaļu atgriešanās uz Zemes.

NASA informācija liecina, ka 5 kilogramus smagās Maraia kapsulas testa mērķis ir izstrādāt vienkāršu un salīdzinoši lētu metodi, kā no Starptautiskās kosmosa stacijas zinātniekiem uz Zemes nogādāt nelielas, bet vērtīgas kravas. Maraia testos gūtās zināšanas nākotnē varētu noderēt arī, lai izstrādātu lidaparātu, ar kuru uz Zemes atgriezties astronautiem.

Kā liecina paraksts zem pievienotā video, SL-10 pacēlās vairāk nekā 120 kilometru augstumā, bet lidojuma ātrums maksimāli sasniedza 6115 km/h.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu