Pēc «Super Mario Run» spēles izlaišanas «Nintendo» akcijas cena piedzīvo kritumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas videospēļu kompānijas «Nintendo Co.» akcijas cena piektdien nokritās par gandrīz 5% neilgi pēc tam, kad uzņēmums izlaida jaunāko mobilajiem telefoniem paredzēto spēli «Super Mario Run».

«Nintendo» ceturtdien aptuveni 150 valstī izdeva videospēles «Super Mario Run» aplikāciju, kas pagaidām pieejama vien viedtelefonu «iPhone» lietotājiem.

Taču pēc akciju tirgus atvēršanās piektdien «Nintendo» akcijas cena piedzīvoja kritumu, tirdzniecības sesijas noslēgumā tai samazinoties par 4,24% - līdz 26 405 jenām (214,62 eiro).

Rīta tirdzniecības sesijā akcijas cena nokritās par vairāk nekā 5%, uzņēmuma tirgus vērtību samazinot par gandrīz diviem miljardiem dolāru (1,9 miljardiem eiro).

Daļa analītiķu brīdina, ka gandrīz desmit dolāru cenu par pilno «Super Mario» versiju varētu atbaidīt atsevišķus potenciālos klientus, bet pie «Android» ierīču lietotājiem spēle nonāks vien vēlāk.

Iepriekšējā popularitāti guvusī spēle «Pokemon Go», pateicoties kurai «Nintendo» akcijas vērtība piedzīvoja ilgstošu kāpumu, bija bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu