«Apple» iesniedz apelāciju par EK lēmumu Īrijas nodokļu lietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» pirmdien Eiropas Savienības (ES) Tiesā Luksemburgā pārsūdzējis r Eiropas Komisijas (EK) rīkojumu, kas paredz, ka uzņēmumam ir jāatmaksā Īrijai 13 miljardi eiro nenomaksātos nodokļos. «Apple» uzskata, ka ES ir ignorējusi likumdošanu.

EK 30.augustā paziņoja, ka «Apple» jāatmaksā 13 miljardi eiro nenomaksātos nodokļos, jo vairākas ar Īriju noslēgtās nodokļu vienošanās pārkāpj ES noteikumus.

ES konkurences komisāre Margrēte Vestagere tajā laikā skaidroja, ka īpašā attieksme pret «Apple» Īrijā nozīmē, ka uzņēmums par 2003.gadā Eiropā gūtajiem ienākumiem maksāja nodokļus ar faktisko likmi vien 1% apmērā, kas līdz 2014.gadam nokritās līdz nieka 0,005%.

«Jau pašā šīs lietas sākumā bijis iepriekš noteikts iznākums,» pirmdien norāda «Apple» preses pārstāve, apstiprinot apelācijas iesniegšanu. «EK īstenoja vienpusēju rīcību un mainīja noteikumus, ignorējot Īrijas nodokļu likumus, ASV nodokļu likumus, kā arī globālu vienprātību par nodokļu politiku, uz kuru visi paļāvušies.»

Tikmēr EK vēsta, ka tā aizstāvēs savu lēmumu tiesā.

Brisele izmeklēšanu par «Apple» panāktajām nodokļu norunām Īrijā sāka 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu