Facebook sniedzis maldinošu informāciju par WhatsApp pārņemšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) otrdien apsūdzēja sociālā tīkla kompāniju «Facebook» par maldinošas informācijas sniegšanu, kad tā centās iegūt apstiprinājumu viedtālruņu īsziņu apmaiņas rīka «WhatsApp» pārņemšanai.

EK norāda, ka Eiropas Savienības (ES) sniegtais apstiprinājums šim darījumam, par kuru tika paziņots 2014.gada oktobrī, netiek apšaubīts, taču «Facebook» varētu tikt piemērots naudassods vairāku simtu miljonu eiro apmērā.

«EK nosūtījusi «Facebook» iebildumu paziņojumu, kurā apgalvots, ka uzņēmums sniedzis nepatiesu vai maldinošu informāciju komisijas 2014.gadā īstenotās izmeklēšanas laikā,» norāda EK.

Tādējādi «Facebook» pievienojusies ASV informāciju tehnoloģiju uzņēmumiem «Google», «Amazon» un «Microsoft», kas arī iesaistīti vērienīgās ES izmeklēšanās saistībā ar konkurences pārkāpumiem.

«Facebook» izvirzītas apsūdzības par ES maldināšanu apgalvojumos, ka ir tehniski neiespējami apvienot lietotājus starp abiem pakalpojumiem.

Taču augustā «WhatsApp» paziņoja, ka sāks nodot lietotāju datus «Facebook», lai nodrošinātu uzlabotākus reklāmas pakalpojumus un cīnītos ar surogātsūtījumiem šajā platformā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu