Nokia vairākās tiesās iesūdz Apple par patentu pārkāpumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: © Dado Ruvic / Reuters / REUTERS

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija «Nokia» trešdien paziņoja, ka Vācijas un ASV tiesās tā iesūdzējusi ASV informācijas tehnoloģiju gigantu «Apple Inc.», apgalvojot, ka uzņēmums bez samaksas izmanto «Nokia» tehnoloģijas vairākos savos produktos.

«Nokia» norāda, ka abi uzņēmumi 2011.gadā noslēdza licencēšanas līgumu un kopš tā laika «Apple» noraidījis vairākus «Nokia» piedāvājumus, lai licencētu citus kompānijas patentētus izgudrojumus, kas tiek izmantoti vairākos «Apple» produktos.

«Pēc vairākām pārrunām, lai censtos panākt vienošanos, kas aptvertu šo patentu izmantošanu «Apple» produktos, mēs tagad vēršamies tiesā, lai aizstāvētu savas tiesības,» skaidro Somijas kompānija.

Sūdzības, kas iesniegtas trīs Vācijas pilsētu tiesās un Teksasas apgabaltiesā, aptver 32 patentus attiecībā uz inovācijām saistībā ar ekrāniem, lietotāju saskarni, programmatūru, antenu, mikroshēmām un video šifrēšanu. «Nokia» arī gatavo turpmākas tiesvedības citās vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu