Lūk, kā! Auto defektu varēs paredzēt ar stundas precizitāti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlā bāzētais jaunuzņēmums 3DSignals patlaban izstrādā automatizētas transporta līdzekļu diagnostikas sistēmas, kuras spētu darboties ar 98% precizitāti un palīdzētu izvairīties no kļūdām, kas servisos rodas cilvēciskā faktora dēļ, kā arī defektiem, ko mehāniķi vienkārši nepamana.

Runa ir par sistēmu, kuras darbības pamatā ir programmatūras algoritmi, kas zināmi arī kā mākslīgie neironu tīkli. Šādi tīkli spēj mācīties un papildināt zināšanas, lai risinātu konkrētas problēmas, šajā gadījumā datus filtrējot caur neskaitāmiem mākslīgo neironu slāņiem, raksta rus.postimees.ee.

3DSignals piedāvā mašīnas aprīkot ar ultraskaņas mikrofoniem, kuri spēj reģistrēt skaņas ar frekvenci līdz 100 kHz (cilvēka auss spēj uztvert skaņu ar frekvenci līdz 20 kHz). Tos varētu pieslēgt viedtelefonam vai planšetei, lai ierakstītos trokšņus nosūtītu uz kompānijas serveriem. Tur savukārt notiktu datu apstrāde un analīze, lai noskaidrotu, kas ir dažādo trokšņu avots.

Jaunuzņēmuma dibinātājs Jairs Lavijs skaidro, ka, uzkrājot šāda veida informāciju, algoritms galu galā spēs konstatēt ne tikai to, ka kaut kas ir salūzis un norādīt uz to, bet arī prognozēt, ka kāds auto mezgliem tuvākajā laikā salūzīs, piemēram, pēc 5 stundām.

3DSignals lēš, ka viņu izstrādātā tehnoloģija jo īpaši interesanta būs taksometru kompānijās, kas izmantos bezpilota mašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu