Martā būs iespējams iegādāties revolucionāru un nebijušu telefonu lādētāju

Apollo TV
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kāds 19 gadus vecs jaunietis izgudrojis ierīci, kura nākotnē varētu radīt apvērsumu mobilo telefonu jomā.

Kā vēsta «Telegraph», 19 gadus vecais izgudrotājs Mihails Vaga izgudrojis ierīci, kas ļautu uzlādēt mobilo telefonu, cilvēkiem izmantojot pašiem savu enerģiju. Tas būtu iespējams, rotējot rokās ierīci, tādējādi aktivizējot ierīcē esošo žiroskopu, radītu pietiekami daudz enerģijas, lai lādētu telefonu.

Iepriekš notikušajā «Kickstarter» pasākumā Vaga saņēma vairāk nekā 71 000 eiro lielu finansējumu, un nu puisis no Minskas ir gatavs attīstīt savu portatīvo lādētāju projektu tālāk.

«Ar katru griezienu rokās, rotora ātrums pakāpeniski palielinās un līdz ar to tiek ražota arvien lielāka enerģija. Rotora vidējais ātrums ir 5000 apgriezieni minūtē. Mehāniskā enerģija šādā veidā pārvēršas elektriskajā enerģijā, un telefonu ir iespējams uzlādēt,» norāda Vaga.

Viņš pie šī projekta strādājis vairāk nekā gadu, un tas domāts cilvēkiem, kuriem ilgāku laiku nav iespējams uzlādēt telefonu.

Foto: Publicitātes foto

Paredzams, ka bateriju uzlādei būtu nepieciešams laiks no 40 minūtēm līdz vienai stundai, savukārt, lādējot telefonu, šis ātrums ir par 30% mazāks.

«HandEnergy» lādētājus būs iespējams iegādāties jau šī gada martā, un to iepazīšanās cena būs 99 eiro. Kā norādīja Vaga, šis lādētājs ir ļoti labs gadījumos, kad ir nepieciešams uzlādēt telefonu, bet tuvumā nav neviena elektrības avota, kā arī, tas ir piemērs, kā radīt tīru un videi draudzīgu enerģiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu