Rīgā būs skatāma robotikas izstāde

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No 21.janvāra līdz 5.martam tirdzniecības centra «Elkor Plaza» telpās viesosies ceļojošā robotikas izstāde «Robotu balle», kurā būs iespējams aplūkot aptuveni 20 dažādus robotus, kas tapuši 12 pasaules valstīs un tiek izmantoti dažādās biznesa, sociālo pakalpojumu un izklaides jomās, informē organizatori.

Starptautisko kolekciju papildinās robotikas sasniegumi no Latvijas un paplašinātās realitātes tehnoloģijas, kā arī dažādas meistarklases, kurās būs iespēja izzināt inženiera profesijas aspektus, kā arī apgūt projektēšanas, programmēšanas un robotu konstruēšanas pamatus, izmantojot 3D drukas un citas inovatīvas tehnoloģijas.

«»Robotu balle» ir unikāls projekts, kurā cilvēki satiekas ar dažādu nozaru robotiem – gan tādiem, kas veic dažādas praktiskas funkcijas, gan pārsteidzošiem izklaides industrijas risinājumiem. Izstādes izklaidējoši izglītojošais formāts aicina ikvienu iepazīt robotikas sasniegumus un saprast, kā kustas, runā, domā un varbūt pat jūtas roboti. Nākotne, ko esam pieraduši saistīt ar zinātniskās fantastikas kino, ir pienākusi,» sacīja izstādes vadītāja Latvijā Inga Kadeka.

«Robotu balle» pirmo reizi izstādīta 2014.gadā Maskavā, un kopš tā laika viesojusies desmit pilsētas, piesaistot 475 000 apmeklētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu