iPhone varēja būt pavisam citādāks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Mūsdienās dzīve bez viedtālruņa, vai tas būtu iPhone vai kāda ierīce no plašās Android pasaules, nav iedomājama. Lai arī iOS un Android platformas ievērojami atšķiras, to lietošanas princips ir stipri līdzīgs, pie krāsainajām ikonām uz darbvirsmas ir pierasts un citādāku saskarni pat iedomāties nevaram. Bet varēja būt citādāk, ko pierāda agrīnie oriģinālā iPhone prototipi.

Tehnoloģiju entuziasts Sonijs Dikinsons savā YouTube kanālā tagad ir ievietojis video, kurā redzami pirmie divi iPhone prototipi iPhone-1 un iPhone-2, un pēc to ieslēgšanas ir skaidrs, ka viedtālruņu pasaule varēja izskatīties krietni vien citādāk.

Šos prototipus dēvē par P sērijas ierīcēm un, pēc Dikinsona teiktā, ar tām vienmēr tiek sākts jauns Apple projekts. iPhone gadījumā savā starpā sacentās divi dizaineri: Tonijs Fadels, kurš izstrādāja P1, un Skots Forstalls, kurš attiecīgi radīja P2, raksta www.refinery29.com.

Video neraisa nekādas šaubas, ka P1 izstrādātājs Fadels ir viens no oriģinālā iPod radītājiem, jo visu darbību centrā ir aplis iPhone prototipa skārienjutīgā ekrāna centrā.

Tai pašā laikā P2 piedāvāja kaut ko pilnīgi jaunu, neredzētu un, raugoties no mūsdienu perspektīvas, labi vien ir, ka Apple nolēma tālāk virzīt tieši Forstalla idejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu