Katrā rokā pa pultij - kā Latvijas iedzīvotāji pārvalda savu TV

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Divām trešdaļām iedzīvotāju mājās ir 2-3 pultis, bet vairāk nekā desmitajai daļai to ir pat četras un vairāk, noskaidrots Samsung Electronics Baltics īstenotajā aptaujā. Teju tikpat daudz cilvēku, kuri ikdienā izmanto divas un vairāk pultis, atzīst, ka ērtības labad labprāt lietotu tikai vienu tālvadības iekārtu.

Četras un vairāk pultis Latvijā visbiežāk ir iedzīvotājiem vecumā no 45 līdz 54 gadiem, savukārt 2 līdz 3 pultis visbiežāk varēs atrast mājsaimniecībās, kur saimnieko cilvēki vecumā no 55 līdz 74 gadiem. Turklāt - jo vairāk pulšu, jo lielāka iespēja, ka kāda no tām varētu pazust - nereti tās nākas atrast visneiedomājamākajās vietās, piemēram, ledusskapī, virtuves skapīšos, pagultē vai pat veļasmašīnā.

Pretēja situācija novērojama jaunu cilvēku (25 līdz 34 gadi) mājokļos - 15% aptaujāto norāda, ka viņu mājsaimniecībā nav nevienas tālvadības iekārtas, līdz ar to pazudušo pulšu problēma iet secen.

Lai neapjuktu pulšu kaudzē, 72% aptaujāto Latvijā vēlētos TV un visas ar to savienotās ierīces vadīt ar vienu tālvadības iekārtu. Ikdienas atvieglošanai Samsung saviem jaunajiem televizoriem SUHD TV radījis viedpulti One Remote Control. Tai ir tikai desmit pogas un tā ļauj pārvaldīt ne tikai pašu televizoru un tā funkcijas, bet arī pārējās pieslēgtās ierīces - DVD atskaņotājus, audio iekārtas, mājas kinozāli vai citas.

Par spīti faktam, ka tieši vīrieši mēdz biežāk piesavināties pultis, tieši sievietes Latvijā biežāk (75%) atbildējušas, ka vēlētos vienotu pulti visu TV pieslēgto iekārtu pārvaldīšanai. Salīdzinājumam šādu iespēju savās mājās vēlētos 69% aptaujāto vīriešu.

*Aptaujājot 730 respondentus vecumā no 15 līdz 74 gadiem, 2016.gada jūlijā aptauju īstenoja OmnicomMediaGroup.

Materiāls tapis sadarbībā ar «Samsung Electronics Baltics»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu