«Samsung» peļņa ceturtajā ceturksnī pieaugusi par 120%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARK BLINCH / REUTERS

Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 7,09 triljonu vonu (5,6 miljardu eiro) tīro peļņu, kas ir par 120% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2015.gadā, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Peļņas kāpumu galvenokārt nodrošinājusi mikroshēmu un displeja paneļu ražošana.

Tikmēr «Samsung» pamatdarbības peļņa ceturksnī pieaugusi par 50,2% - līdz 9,22 triljoniem vonu.

Analītiķi norāda, ka mikroshēmu cenu kāpumu veicinājis Ķīnas viedtelefonu ražotāju spēcīgais pieprasījums, tiem tirgū laižot ierīces ar augstas izšķirtspējas kamerām un lielāku uzglabāšanas kapacitāti.

«Samsung» otrdien arī paziņoja, ka atpirks savas akcijas 9,3 triljonu vonu vērtībā.

Uzņēmums spējis sasniegt pozitīvus finanšu rezultātus, neskatoties uz viedtelefonu «Galaxy Note 7» atsaukšanas skandālu.

«Samsung» septembra sākumā paziņoja par 2,5 miljonu «Galaxy Note 7» tālruņu atsaukšanu pēc tam, kad vairākas šīs ierīces bija uzsprāgušas vai aizdegušās.

Kad arī apmainītajiem telefoniem tika novērotas aizdegšanās problēmas, kompānija pieņēma lēmumu pārtraukt «Galaxy Note 7» ražošanu pavisam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu