ASV tehnoloģiju kompānijas vienojas apstrīdēt Trampa imigrācijas rīkojumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MIKE SEGAR / REUTERS

Plaša ASV tehnoloģiju kompāniju koalīcija sākusi plānot kopīgu juridisko stratēģiju, kā apstrīdēt ASV prezidenta Donalda Trampa izdoto rīkojumu par imigrācijas ierobežošanu, ziņo avoti.

Sagaidāms, ka vairāk nekā 20 nozares firmas piedalīsies apspriedē par aizliegumu, kuram varētu būt liela ietekme uz ASV Silīcija ieleju un citām tehnoloģiju firmām, kas nodarbina tūkstošiem imigrantu.

«Ir vēl ļoti agrs, taču stratēģija varētu būt līdzīga kā ar Sanbernardīno «iPhone»,» sacīja avots, kurš vēlējās palikt anonīms. Viņš atsaucās uz koalīciju, kura cīnījās pret ASV valdības rīkojumu uzņēmumam «Apple» palīdzēt Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB) uzlauzt viedtālruni «iPhone», kuru bija lietojis Sajeds Farūks, kas 2015.gadā sarīkoja apšaudi Sanbernardīno, noslepkavojot 14 cilvēkus.

Sarunās piedalās «Google» māteskompānija «Alphabet», «Netflix», «Airbnb» un «Twitter». Tajās piedalīties uzaicināti «Adobe Systems», «Dropbox», «Etsy», «Mozilla», «Pinterest», «Reddit», «Salesforce», «Yelp», «SpaceX» un «Zynga», vēsta avoti.

Tramps piektdien parakstīja rīkojumu, kas paredz pastiprināt iespējamo imigrantu vai bēgļu pārbaudi, lai atstātu «radikālos islāma teroristus ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm».

Saskaņā ar šo rīkojumu visa ASV programma bēgļu izmitināšanai tiek apturēta vismaz uz 120 dienām, kamēr tiks pieņemti jauni stingri bēgļu pārbaudes noteikumi. Sīriešu bēgļu uzņemšana tiek apturēta uz nenoteiktu laiku vai līdz laikam, kad prezidents pats izlems, ka viņi vairs nerada draudus.

Rīkojums arī paredz uz 90 dienām apturēt vīzu izsniegšanu cilvēkiem - gan ceļotājiem, gan imigrantiem - no Irākas, Irānas, Jemenas, Lībijas, Sīrijas, Somālijas un Sudānas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu