Apple ceturkšņa peļņa sarukusi par 2,6%

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» šā biznesa gada pirmajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 17,9 miljardu dolāru (16,6 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 2,6% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts uzņēmuma otrdien publiskotajā paziņojumā.

Taču viedtelefonu «iPhone» tirdzniecības apjoms ceturksnī palielinājies par 5% - līdz 78,3 miljoniem vienību, kas ir visu laiku augstākais līmenis vienam ceturksnim.

Pateicoties spēcīgam «iPhone» pieprasījumam, «Apple» pārdošanas apjoms kopumā ceturksnī pieaudzis no 75,9 miljardiem dolāru līdz 78,4 miljardiem dolāru, kas arī ir rekordaugsts līmenis.

Turklāt «iPhone» tirdzniecības apjoms piedzīvojis pirmo kāpumu pēdējo četru ceturkšņu laikā, mazinot investoru bažas saistībā ar prognozēm, ka šie viedtelefoni izaugsmi vairs nepieredzēs, ņemot vērā piesātināto viedtelefonu tirgu un konkurences pieaugumu.

«iPhone» pārdošanas apjoma kāpumu galvenokārt veicinājusi Ziemassvētku iepirkšanās sezona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu