Dānija gatavojas iecelt digitālo lietu vēstnieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Dānija plāno iecelt digitālo lietu vēstnieku, kas atspoguļo tehnoloģiju firmu augošo ietekmi, paziņojis Dānijas ārlietu ministrs Anderss Samuelsens.

«Mums joprojām jāveicina attiecības ar citām valstīm, bet mums ir vajadzīgas ciešākas saites ar dažām kompānijām, kas mūs ietekmē,» viņš uzsvēra laikrakstam «Politiken».

Dažos gadījumos tādām tehnoloģiju kompānijām kā «Apple», «Microsoft» un «Google» ir lielāka ietekme uz dāņu ikdienas dzīvi nekā tā ir valstīm, kurās Dānijai ir vēstniecības.

Samuelsens norādīja, ka šādas firmas «ir jauna tipa valstis, un mums ar tām ir jāsaprotas».

«Mums jāstiprina mūsu spēja komunicēt ar šīm firmām,» paziņoja ministrs, piebilstot, ka šim nolūkam varētu kalpot īpašs vēstnieka postenis.

Nav vēl izlemts, kad šāds vēstnieks sāks darbu un kur viņš tiks nosūtīts, aģentūrai DPA pavēstīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs.

«Politiken» citēts pētnieks gan atzina, ka tehnoloģiju vēstnieka iecelšana būs tikai «simbolisks» solis, jo viņam nebūs atbalsta personāla.

Sociālais tīkls «Facebook» nesen pavēstīja par plāniem jaunu Eiropas datu centru izveidot Dānijas pilsētā Odensē. Tehnoloģiju kompānija «Apple» 2015.gadā savukārt paziņoja par plašiem investīciju plāniem datu centrā Viborgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu