Atrodi partneri pēc tā, ko viņš neieredz

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ, 8.februārī, kļūs pieejama jauna iepazīšanās aplikācija, kura divus cilvēkus kopā savedīs, balstoties uz lietām, notikumiem, cilvēkiem, ko viņi neieredz.

Tradicionāli cilvēks dodas uz randiņu, lai noskaidrotu, kas viņam ar svešo cilvēku, bet potenciālo otro pusīti ir kopīgs. Mobilās lietotnes Hater izstrādātāji tikmēr apspēlē citu pieeju un piedāvā cilvēkiem partneri meklēt, uzzinot, ko viņi neieredz, piemēram, Teilori Sviftu, došanos pārgājienā ar teltīm vai Donaldu Trampu, raksta vice.com.

Aplikācija, kas kļūs pieejama 8.februārī, dos lietotājam iespēju izvēlēties starp vairākām neciešamo lietu kategorijām, kur meklēt līdzīgi domājošos. Cita starpā varēs atlasīt cilvēkus, kuriem nepatīk «zālīte», bezglutēna dzīvesveids, pēcpuses selfiji, Donalds Tramps un citi.

Hater aplikācijas lietotājs ar elementāru kustību varēs norādīt, vai konkrētā lieta patīk vai nepatīk (pavelkot ar pirkstu pa ekrānu pa labi vai pa kreisi), vai arī - vai konkrēto subjektu viņš mīl vai nevar ciest. Šajā gadījumā ar pirkstu jāpavelk uz augšu vai attiecīgi - leju. Ja lietotājam nebūs viedokļa, viņš varēs arī neatbildēt, bet arī tas būs viens no kritērijiem, kas palīdzēs sagrupēt līdzīgi domājošos.

Sākotnēji aplikācijā būs aptuveni 2000 dažādas vērtēšanas tēmas, taču ar laiku plānots aplikāciju pilnveidot, lai paši lietotāji varētu izveidot savus atlases kritērijus, piemēram, meklējot cilvēku, kurš arī nevar ciest kantainus arbūzus.

Hater autors Brendans Alpers atklāj, ka Hater sākotnēji radies kā joks, pārcilājot idejas par joku skečiem. «Jo vairāk es domāju, jo vairāk man sāka šķist, ka ideja nemaz nav slikta,» - tā Alpers, kurš iepriekš strādāja Goldman Sachs.

Izrādās, ka Alpera intuīcijai ir atbalsts zinātnē. 2006.gadā sociālpsiholoģe Dženifera Bosona no Dienvidfloridas universitātes atklāja, ka cilvēki draudzības veido daudz vieglāk ar tādiem cilvēkiem, kuri neieredz tieši tās pašas lietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu