Pētījums: Laimīgiem bērniem viedierīces retāk traucē ikdienas gaitās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kirill Yasko / RIA NOVOSTI

Laimīgiem bērniem viedierīces retāk traucē ikdienas gaitās, kamēr nelaimīgajiem bērniem laika pavadīšana viedierīcē biežāk ir iemesls izlaist kādu ikdienas aktivitāti, liecina telekomunikāciju operatora «Amigo» veiktais pētījums «Digitālā plaisa starp bērniem un vecākiem».

Saskaņā ar pētījuma datiem, no tiem bērniem, kas sevi uzskata par laimīgiem, 60% nekad nav izlaiduši treniņu, lai pavadītu laiku viedierīcē. No tiem bērniem, kas sevi uzskata par nelaimīgiem, 30% nekad nav izlaiduši treniņu, lai pavadītu laiku viedierīcē.

Lai pavadītu laiku viedierīcē, no mājasdarbu pildīšanas nekad nav atteikušies 55% laimīgo bērnu, kā arī 23% nelaimīgo bērnu. 49% laimīgo bērnu viedierīces pēc nekad nav atteikušies no tikšanās ar draugiem, kamēr nelaimīgo bērnu vidū tā rīkojušies 24%.

Lielāka atšķirība vērojama runājot par laika pavadīšanu ar ģimeni - ģimene vienmēr pirmajā vietā bijusi 66% laimīgo bērnu, kamēr nelaimīgo bērnu vidū tā bijis tikai 21% bērnu.

Tāpat 38% laimīgo bērnu norādījuši, ka nekad īpaši nesadusmojas, ja kāds traucē viņiem lietot viedierīci. Nelaimīgo bērnu vidū tā dara tikai katrs piektais.

Pētījums veikts 2016.gada decembrī, visā Latvijā aptaujājot 1900 skolēnus no 1.līdz 9.klasei un 2100 viņu vecāku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu