Latvijā sākas programmētāju dienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe / LETA

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām no 13. – 17. februārim rīko Latvijas Programmētāju dienu pasākumus, kuru ietvaros notiks augsta līmeņa konference, kā arī radošās darbnīcas, kur studenti, nozares speciālisti un citi interesenti varēs izmēģināt jaunākās tehnoloģijas.

Pasākumu mērķis ir stiprināt informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares un izglītības iestāžu sadarbību. Tāpat aicināti piedalīties IKT nozares uzņēmumu speciālisti, lai iepazītos ar jaunākajām tehnoloģiju aktualitātēm un citām ar nozari saistītām novitātēm.

17. februārī, Programmētāju dienas ietvaros, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē norisināsies konference, kur augsta līmeņa IKT eksperti un mācībspēki apspriedīs tādas tēmas kā lietu internets, mākslīgais intelekts, lielo datu ieguvumus un zaudējumus, industrijas ietekmi uz inovāciju vidi, drošības tehnoloģijas izstrādes procesu revolūcija un citas. Konferenci ar svinīgajām uzrunām atklās RTU rektors Leonīds Ribickis un LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Konferences noslēgumā labākajiem Latvijas augstskolu studentiem tiks pasniegtas lēdijas Adas Lavleisas un Čārlza Bebidža balvas. Lēdijas Adas Lavleisas balvai var pieteikties studentes, kuras veiksmīgi veic zinātnisku vai praktisku darbu datorikā, matemātikā vai to popularizēšanā sabiedrībā. Savukārt «Čārlza Bebidža balvas» mērķis ir rosināt studentu iesaistīšanos zinātniskajā darbā un tā popularizēšanā. Balvām var pieteikties līdz 2017. gada 10. februārim, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu LU Datorikas fakultātes mājaslapā www.df.lu.lv.

«Darbs IKT nozarē ir ļoti izaicinošs, jo nemitīgi jādzīvo līdzi tehnoloģijām, pilnveidojot un attīstot savu kompetenci. Tehnoloģijas attīstās tik ātri, ka tās uzreiz nav iespējams iekļaut augstskolu programmās, tāpēc aicinu studentus apmeklēt Programmētāju dienas pasākumus un uzzināt par jauniem rīkiem, programmatūru, inovatīvajām tehnoloģijām un to pielietojumu praksē,» uzsver LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Studentiem, IKT nozares speciālistiem un citiem interesentiem no 13. februāra līdz 17. februārim būs iespēja apmeklēt praktiskās darbnīcas, ko nodrošinās gan IKT nozares uzņēmumi, gan augstskolas. Darbnīcās varēs aplūkot un praksē iepazīt un izmēģināt transporta plūsmu datormodelēšanu, iegulto sistēmu programmēšanu, piedalīties Kuka robota programmēšanas meistarklasē, apgūt pamatus, kā izveidot vienkāršus komunikācijas botus, izmantojot «Microsoft Bot Framework» u.c. interesantas tēmas. Darbnīcas notiek ne tikai Rīgā, bet arī reģionos – Jelgavā, Liepājā, Pāvilostā, Aizputē un Saldū.

«Latvijas Programmētāju dienu 2017» organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultāti, Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) Informācijas tehnoloģiju fakultāti, Liepājas Universitāti, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA) un Transporta un sakaru institūtu (TSI), pasākuma partneri ir IT uzņēmumi «Accenture Latvia», «Exigen Services Latvia», «SQUALIO cloud consulting», «Tieto Latvia», «Visma», «ZZ Dats» un atbalstītāji - Elektronikas un datorzinātņu institūts, Latvijas IT klasteris, «TestDevLab» un «Telia». Latvijas Programmētāju diena organizēta projekta «Informācijas tehnoloģiju nozares konkurētspējas un eksportspējas paaugstināšana» ietvaros (projekta Nr. 3.2.1.1/16/A/004) ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu.

Vairāk informācijas, kā arī reģistrācijas forma dalībai Programmētāju dienā - LIKTA interneta mājas lapā www.likta.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu