OLED ekrāns bez maliņām, lielāka baterija un citi iPhone 8 jaunumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nākamās paaudzes iPhone, kam jāiznāk vēl šogad, iegūšot 5,8 collu ekrānu, no kura izmantojamas būs 5,15 collas. Šādu minējumu izteicis KGI Securities analītiķis Mings Či Kuo, uz kura baumām izsenis atsaucas vai visa tehnoloģiju pasaule. Galvenokārt jau tāpēc, ka lielākoties viņa baumas izrādās patiesas.

iPhone 10 gadu jubilejas modelis, kam neoficiāli ir divi nosaukumi - iPhone 8 un iPhone X, pēc Kuo informācijas, iegūs 5,8 collu organisko diožu jeb OLED ekrānu, taču daļa no tā tiks atvēlēta virtuālām pogām. Ekrāns aizņems visu telefona priekšpusi, tāpēc tam nebūs neizmantoto maliņu; lietderīgā ekrāna laukums tikmēr būšot 5,15 collas.

Lai arī tas ir vairāk nekā standarta iPhone modelim (4,7 collas), pats telefons gan nebūšot diži lielāks un būs ērti lietojams ar vienu roku. Tas tādēļ, ka Apple atteiksies no ierastās Home pogas, kas pilda arī Touch ID pirkstu nospiedumu sensora funkcijas. Tā vietā Apple varētu adaptēt citas biometrisko datu nolasīšanas tehnoloģijas, piemēram, acs radzenes vai sejas vaibstu skenēšanu.

Tāpat Kuo norāda, ka iPhone 8 būs krietni vien ietilpīgāka baterija - šobrīd tās ir 1960 miliampērstundas, bet iPhone 8 konstrukcijas īpatnības, kas gan izmaksās dārgāk, ļaušot iebūvēt jau 2700 mAh bateriju.

Pēc Kuo domām, bez telefona ar 5,8 collu OLED ekrānu Apple turpinās piedāvāt arī divus standarta modeļus ar 4,7 un 5,5 collu LCD ekrāniem. Par to tehnisko specifikāciju gan runāt vēl nevar, taču pastāv viedoklis, ka jaunie iPhone iegūs stikla korpusu un atbalstīs bezvadu lādēšanas tehnoloģiju.

Kopumā analītiķis uzskata, ka galvenā uzmanība tiek veltīta tieši iPhone 8, bet pārējie divi modeļi iegūs vien simboliskus uzlabojumus.

Runājot par cenām, Kuo ir diezgan pārliecināts, ka iPhone 8 maksās vairāk nekā 1000 dolāru jeb par vismaz 250 dolāriem vairāk nekā iPhone 7 Plus. Analītiķis gan ir pārliecināts, ka cena neatbaidīs pircējus, kuri vēlēsies lietot jaunākos tehnoloģiskos sasniegumus. Viņaprāt, 2017.gada otrajā pusē Apple visā pasaulē piegādās 100 miljonus viedtālruņu, un 60% no tiem būs telefoni ar OLED ekrānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu