ZTE prezentē pasaulē pirmo 5G viedtālruni

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājs ZTE svētdien prezentēja pasaulē pirmo viedtālruni, kas atbilst 5G datu pārraides standartam.

ZTE jaunais telefons «Gigabit Phone»ir pirmais viedtālrunis, kura datu lejuplādes ātrums sasniedz vienu gigabitu sekundē – tas ir līdz desmit reizēm ātrāk nekā piedāvā patlaban izplatītais 4G datu pārraides standarts.

Jaunais viedtālrunis tika publiskots Barselonā, kur pirmdien sāksies pasaulē lielākais mobilo tehnoloģiju gadatirgus «Mobile World Congress».

«Gigabit Phone» iespēju vidū ir arī 360 grādu panorāmiskais virtuālās realitātes video.

Dienvidkorejas mobilo sakaru operators KT plāno eksperimentālā kārtā piedāvāt 5G pakalpojumus nākamā gada ziemas olimpisko spēļu laikā Phjončhanā, bet plašāka 5G komerciālā ieviešana ir gaidāma 2020.gadā.

Tirgus pētījumu kompānijas «Forrester» analītiķis Tomass Hasons norādījis, ka ZTE «Gigabit Phone» izmanto, «lai piedāvātu ieskatu nākotnē, kad cilvēki varēs pilnībā lejupielādēt filmu dažu sekunžu laikā», taču nav gaidāms, ka jaunajam viedtālrunim būs komerciāli panākumi.

«Skumjā īstenība ir tāda, ka šis viedtālrunis nenonāks patērētāju kabatās, jo gan 5G, gan virtuālā realitāte joprojām ir vairāku gadu attālumā no masu patērētāju tirgus realitātes,» sacījis analītiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu