Prezentēta jaunā Nokia 3310

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mobilās pasaules kongresā (Mobile World Congress) Barselonā prezentēts telefons Nokia 3310.

Kā ziņots iepriekš, Mobilās pasaules kongresā Barselonā prezentēta mobilā telefona Nokia 3310 jaunā versija. Tās dizains ir pietuvināts oriģinālajam 2000.gada telefonam, taču tehniski jaunais telefons ir galvas tiesu pārāks. Pirmām kārtām jau tas attiecas uz bateriju, kas tagad nodrošina sarunas 22 stundu garumā jeb apmēram 10 reizes vairāk nekā oriģinālais telefons Nokia 3310. Gaidīšanas režīmā telefons tikmēr var stāvēt mēnesi. Tāpat telefonam ir krāsains 2,4 collu ekrāns un moderna lietotāja saskarne, kas dizainiski ir pietuvināta oriģinālam. Telefons darbosies 2G tīklā, tādēļ būs piemērots tikai zvanīšanai un īsziņu sūtīšanai.

Izklaides iespēju ziņā jaunā Nokia 3310 ir visai pieticīga - telefonā ir iebūvēta spēlīte Snake, FM radio un MP3 failu atskaņotājs. Iebūvētās atmiņas apjoms (16 MB) gan ļauj saglabāt tikai aptuveni trīs dziesmas, taču labā ziņa ir tā, ka atmiņu var paplašināt ar līdz pat 32 GB microSD kartes palīdzību. Telefonam ir arī 2 megapikseļu kamera un LED zibspuldze.

Kompānija HMD Global, kas pērnā gada nogalē ieguva tiesības ražot telefonus ar Nokia zīmolu, par 3310 mērķauditoriju uzskata cilvēkus attīstītajos tirgos, kuri meklē alternatīvas saziņas ierīces plašajam viedtālruņu klāstam. Nokia 3310 varētu būt arī stilīgs rezerves telefons, jo maksās tikai 49 eiro.

Mobilo sakaru operatori Latvijas Mobilā telefons un Bite aģentūrai LETA norādījuši, ka Nokia 3310 Latvijā varētu nonākt vasaras sākumā, savukārt Tele2 pārstāvji sacīja, ka Nokia 3310 oficiāli Latvijas tirgū varētu būt pieejams no maija.

Var piebilst, ka oriģinālā Nokia 3310 visā pasaulē tika pārdota 126 miljonos eksemplāru, kas to ierindo 12.vietā pārdotāko telefonu sarakstā.

Vienlaikus ar 3310 Nokia Barselonā pieteica arī četrus viedtālruņus. Nokia 6 un Nokia 6 Arte Black Limited Edition ar 5,5 collu ekrānu, Nokia 5 ar 5,2 collu ekrānu un Nokia 3 ar 5 collu ekrānu. Lētākais būs Nokia 3, kura oficiālā vidējā cena pasaulē noteikta 139 eiro apmērā. Nokia 6 tikmēr caurmērā maksās ap 229 eiro, kamēr tā īpašā versija Nokia 6 Arte Black Limited Edition - 299 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu