«Latvijas Mobilais telefons» Rīgā ieviesīs stāvvietu meklēšanas risinājumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Telekomunikāciju operators «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) sadarbībā ar mašīnredzes tehnoloģiju uzņēmumu «4SmartStreets» izstrādājis mākslīgā intelekta stāvvietu meklēšanas risinājuma prototipu, kas ļauj autovadītājam tiešsaistē atrast brīvu stāvvietu pilsētvidē un nodrošina navigāciju uz to.

Kā norādīja LMT pārstāvji, piedāvātais risinājums ir mērogojams - ieviešams gan atsevišķā stāvvietā, piemēram, pie teātra, koncertzāles vai iepirkšanās centra, gan pilsētas centrā vai pat visā pilsētā, atkarībā no sadarbības partneru interesēm un vajadzībām.

Tas tiek nodrošināts ar mašīnredzes palīdzību, kas no videokameras ieraksta, kas filmē stāvlaukumu, spēj noteikt, vai konkrētā stāvvieta ir brīva vai aizņemta.

Tāpat LMT jau uzsācis sarunas par risinājuma integrāciju «Waze» platformā, un ir iecerēts, ka sākot ceļu uz savu galamērķi, «Waze» automātiski vedīs braucēju uz kādu no brīvajām stāvvietām, bet citi «Waze» braucēji tiks novirzīti citur.

Pašlaik risinājuma nodrošināšanai domātās kameras jau izvietotas vairākās Rīgas vietās, piemēram, stāvvietā pie Kaņepes kultūras centra Skolas ielā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu